Idag får ni träffa Lysekilskillen Pontus Thell på min blogg. Pontus driver bland annat Thell´S Entreprenad AB vars fordon syns lite överallt här i Lysekil.

Idag får ni träffa Lysekilskillen Pontus Thell på min blogg. Pontus driver bland annat Thell´S Entreprenad AB vars fordon syns lite överallt här i Lysekil. Just nu expanderar Pontus med sin firma och berättar att han söker folk som kan snickra. Här via http://thellsentreprenad.se/index.html Pontus hemsida kan du kontakta honom om du är intresserad av jobb.

CI2A8056.jpg
Pontus Thell.

 

Uppväxt i Lysekil och Oslo.

Pontus är född i Lysekil, men uppväxt både i Lysekil och Oslo. Han bodde 7 år i Oslo och gick grundskolan där. Efter det flyttade han hem igen och gick gymnasiet här i Lysekil. Han berättar att han var fruktansvärt ointresserad av plugget, men valde att gå industriprogrammet på gymnasiet.

Till slut insåg han att det var ganska kul att hålla på med den biten som handlade om industrin. Efter studenten började han svetsa för Torbjörn Johansson. Första jobbet var att svetsa räcken till Färgarskolan här i Lysekil berättar Pontus.

CI2A8097
Pontus vid ett av husen som han renoverat här i Lysekil.

 

Började jobba hos Silikonglassystem Sweden AB.

Efter ett tag blev han erbjuden att jobba hos Greger Pihl på Silikonglassystem Sweden AB. I två år stannade han på Silikonglassystem Sweden AB.

Efter två år startade Pontus eget och hyrde ut sig till olika företag som behövde hans hjälp. Pontus kände att han ville utveckla företaget och började att skaffa personal till företaget och skaffade även en kompanjon. Det blev Göteborg som blev utgångspunkten för den nya firman.

 

Fick ett erbjudande.

Samtidigt här fick Pontus ett erbjudande att börja som projektledare i Göteborg för en stor glasfirma. Han var först lite tveksam till om han skulle välja det trygga eller kämpa vidare på egen hand med firman. Pontus valde en anställning och under tiden han var på företaget byggde han upp ett stort kontaktnät.

 

Projekt på sidan av det andra jobbet.

Efter ett år kände han för att pröva att starta eget igen och försökte mer och mer dra sig hemåt till Lysekil. Samtidigt under hela denna process hade Pontus ett annat byggföretag om sidan av det andra företaget där han hade inhyrd personal. Där har han haft lite byggprojekt här i Lysekil, Uddevalla och Trollhättan med mera. Den delen har sakta ökat. Samtidigt har glas ökat mycket mer.

CI2A8074.jpg
I Norra Hamnen har Pontus gjort bland annat fasadbyte och invändig planlösning på denna byggnaden.

 

Glasdelen har ökat stort.

Efter att Pontus startat själv igen, så skrek folk efter att få hjälp i glasbranschen. Bygg för Pontus är ganska nytt, fast nu känner Pontus att han vill satsa mer och mer på byggbranschen. För 1 ½ år sedan fick han ett erbjudande om att ta hand om ett projekt i Skärhamn. Det skulle byggas 36 lägenheter.

Pontus tackade ja, och var med under hela projekteringen och lärde sig en massa nytt under vägen. Byggstart skulle egentligen varit nu vid årsskiftet, men det har blivit försenat. 2020 beräknas det första projektet starta. Ett nytt projekt kom in till samma kille och det handlar om ett projekt i Rotviksbro. Pontus ville vara med och räkna på vad det skulle kosta att bygga lägenheterna.

Pontus räknade hem jobbet i Rostviksbro. Det är två riktigt stora projekt utöver Pontus hela verksamhet. Rotviksbroprojektet ligger på ungefär mellan 35–40 miljoner och Skärhamn är på 55–60 miljoner. Samtidigt nu så glasar han upp SKF:s nya kontor i Göteborg.

CI2A8020.jpg
Här jobbar Pontus med bardisken på Havsbadet här i Lysekil.

 

Jobbar med att säkra upp mot terrorism.

I Norge jobbar Pontus med att säkra upp mot terrorism. Pontus företag är anlitade av en firma som en gång i tiden startade i Dingle. Idag är firman Mil sec världsledande på uppsäkring mot terrorismen. Allt är väldigt hemligt, men de jobbar med att säkra upp olika saker som gör att folk inte behöver känna sig hotade i olika miljöer. Pontus berättar att det är väldigt spännande att jobba med detta, och han har tystnadsplikt om mycket av jobben han gör i Norge. I Norge har han en norsk firma som går som en filial under sin svenska firma.

 

Firman växer hela tiden.

Pontus firma växer hela tiden och nu letar han även efter en projektledare förutom den personal som han behöver anställa. Arbetsledare har han redan och det fungerar perfekt tillägger han. Idag har Pontus 12 anställda totalt, men behöver utökas med fler personer. Samtidigt har han ett antal personer inhyrda.

 

Vill jobba med lokala firmor från Lysekil.

I projektet i Rotviksbro vill han bara jobba med lokala firmor från Lysekil, som han även kan tänka sig att ta med till projektet i Skärhamn.

CI2A8106.jpg
Midroc är en av de lokala firmorna han jobbar med. Här skakar han hand med Nicklas Andersson på Midroc i Lysekil.

Målsättningen för Pontus är att bli en av de största byggarna i Bohuslän inom en 10 års period. Efter årsskiftet kommer firman att ombildas och byta namn till Thell´S Bygg, Glas och säkerhet, och Thell´S Entreprenad kommer att vara moderbolaget.

Utöver byggandet så har Pontus ett stort intresse i vattenskoter där han tävlar när han hinner med detta. Tack Pontus för intervjun och lycka till i framtiden.

 

CI2A8049.jpg
Pontus med sina vattenskotrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close