En viral succé för Paul Paljett som är med i reklamen för spelet Goat Simulator 3 till PS5

Över 4 miljoner visningar har reklamen för det nya spelet Goat Simulator 3 till Playstation 5.  I reklamen medverkar Paul (Paljett) Sahlin med sin och Torgny Söderbergs låt, Anden i lampan.

Paul berättar när jag når honom på telefon från Trollhättan att han skrivit musiken och att Torgny och han gjort texten tillsammans till låten. Låten finns på albumet Mumbo jumbo som är utgivet 1977.Tryck på länken ovanför så ser ni reklamen för nya spelet Goat Simulator 3 där Paul har med låten Anden i lampan.
Hur kommer det sig att du hamnade i reklamen för ett spel till PS5 som släpps i hela världen?

– Jag blev kontaktad av en kille på Sony som jobbar med att ta fram ett avtal för olika låtar till reklam. Det hade kommit en förfrågan om att få använda låten Anden i lampan i reklamen för ett nytt tv-spel till Playstation 5.

Låten är skriven av mig och Torgny Söderberg och publiceringsrättigheterna ägs av Sony/ATV Music Publishing.

Då tänker du men den gavs ju ut av Bert Karlsson och Mariann Grammofon. Mariann Grammofon såldes 2006 till Warner Music Group. Så själva inspelningen ägs idag av Warner Music. Alla de inspelningarna jag gjorde med Michael B. Tretow ägs idag av Warner Music Group.
Vet du något mer om reklamen till spelet?

– De skall marknadsföra spelet under ett år i de flesta länderna i världen. Det är kul att de behållit den svenska sången och låten är originalinspelningen från 1977.

Minns du hur låten Anden i lampan kom till?

– Nej det gör jag egentligen inte. Det jag vet att det blev lite av mitt signum att kunna hitta på roliga texter till låtarna. Sen så medverkade gräddan av svenska toppmusiker som åkte med ABBA på deras världsturné med mera.

Det var bland annat Roger Palm, Rutger Gunnarsson, Mike Watson, Backa-Hans Eriksson, Lasse Welander, Janne Schaffer, Bruno Glenmark, Lasse Holm, Anders Glenmark, Lisa Öhman och Michael B. Tretow med mera.  Har du märkt någon ökning på Spotify på låten?

– Ja, det har jag gjort och jag tävlar lite not mig själv på Spotify då jag både finns som Paul Sahlin och Paul Paljett. Jag har över 100 000 lyssnare i månaden. Guenerina är nästan uppe i 6 miljoner lyssningar. Jag har en hit där som närmar sig 1 ½ miljon och det är Kärlekens Hus som jag inte har skrivit själv. Det var Janne Önneruds gamla hit. 

Vad gör du annars?

– Jag har varit ute på turné med Dansband Deluxe, sjunger på allsånger och även begravningar. En framtida tanke är att göra någon konsertturné ihop med någon känd svensk artist. Vi får se vad som händer.

2 reaktioner till “En viral succé för Paul Paljett som är med i reklamen för spelet Goat Simulator 3 till PS5

  1. paulsahlinteliacom 5 juli, 2022 — 16:53

    Tack för en fin artikel av dig Glenn. Både text och foto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close