David Urwitz släpper nytt album

Imorgon fredag släpper David Urwitz nya albumet ”Som om inget hade hänt”. David berättar när vi talas vid i telefonen att det tagit fyra år att färdigställa nya albumet.

– Huvuddelen av albumet är inspelad live med musiker som producenten för skivan, Pär Öjerot och jag ville ha som en grund för nya albumet. Pär Öjerot producerade även mitt förra album. Mycket av materialet på nya albumet är inspelat live i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Foto: Johannes Berner

– Jag kände att jag ville göra en skiva med livemusik och så ville jag återigen ha pianot i centrum av musiken. Samtidigt ville jag ha en bättre pianist än mig själv och därför blev det Matti Ollikainen från Franska Trion. Från Franska Trion medverkar även Viktor Turegård på bas. På trummor medverkar Fredrik Myhr från Stockholm, som bland annat spelat mycket med Miss Li. Pär Öjerot som producerar albumet medverkar på gitarr på albumet.Har pandemin påverkat att albumet tagit så lång tid att göra?

– Jag tror att vi redan 2019 började att spela in. Sen tror jag nog att pandemin gjorde sitt, för allt stannade av. Samtidigt när pandemin slog till så skulle vi spelat in mycket mer komprimerat och säkert gjort klart skivan. Men under pandemins gång passade jag på att skriva nya låtar som vi senare spelade in.

Låtarna handlar inte om pandemin, utan de handlar om vissa tankar som kom med pandemin. Man började att se sitt liv och världen utifrån med pandemin, och det tror jag att jag känner när jag lyssnar på skivan, att det kanske finns andra frågeställningar som är på grund av pandemin. Men det har inte ett skit med pandemin att göra, men låtarna har vuxit fram från den tillvaron.

 När vi var färdiga med liveinspelningarna har jag och Per kompletterat och Per har skrivit stråkarrangemang för en liten stråkkvartett som gjort den inspelningen på albumet. Vi har lagt på körer och stämmor för det har jag velat få till mer av på skivan.

Skall man säga någon generellt om skivan så kan man säga att den är ganska allvarlig, det får jag nog säga att den är. Man kan nog även säga att den är förhållandevis ganska lugn, och det ville jag också på något sätt att den skulle vara. 

Du släpper den som cd, men på ett något annorlunda sätt kan man säga?

– Det är ett udda släpp. Fodralet är som ett gammalt vinylsingel fodral och inne i singelfodralet ligger det ett häfte som man kan veckla ut och det blir en poster på ena sidan och texterna på andra. Där ligger även cd-skivan i.

Jag ville paketera den som att det var något mer. Den första skivan jag köpte var en singel som jag bar hem och jag minns den känslan och den är formgiven av Magnus Heed Magassa och Johannes Berner har tagit fotona. Fotona är tagna i Tanum för er som undrar.

Här kan du förbeställa albumet ”Som om inget hade hänt” för att få den signerad. https://www.bengans.se/…/minishops/david_urwitz/index.html


Vi hör dig på söndagar i SöndagsMorgan i P4 med Morgan Larsson och ni är nominerade till ett pris. Kan du berätta mer om detta?

– Vi är nominerade till radiopriset Guldörat, för programpunkten där jag skrev en låt av lyssnaren Isabellas berättelse. Vi bad om att få in berättelser som gärna skulle handla om något som varit livsavgörande. Din ungdomskärlek, din skilsmässa, din förlust av någon, din hemstad, din drömresa eller något annat som varit centralt eller tongivande i just ditt liv.

(Samma dag som detta läggs ut är Morgan och David i Stockholm för att följa tävlingen Guldörat.)

Stort tack David för att du tog dig tid och stort lycka till med nya albumet som jag har tjuvlyssnat på och det är så bra.

David kan du följa här på Facebook, hemsida, Spotify och YouTube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close