Fiskebäckskils Tennisklubb får 200 000 från Stiftelsen för Skaftös utveckling

Det är en mycket glad ordförande i Fiskebäckskils Tennisklubb, Jan Jonsson som när jag når honom på telefon berättar om den stora satsningen av Fiskebäckskils Tennisklubb. Fiskebäckskils Tennisklubb får 200 000 från Stiftelsen för Skaftös utveckling och i höst startar en totalrenovering av tennisbanorna.

– Bidraget från Stiftelsen för Skaftös utveckling är otroligt viktigt för att vi ska kunna genomföra den största upprustningen i Fiskebäckskils tennisklubbs historia. Den nya all-aktivitetsytan kommer att bli ett fint tillskott för Skaftö säger Jan Jonsson ordförande i Fiskebäckskils Tennisklubb.

– Förutom upprustning av banorna planerar man även en helt ny all-aktivitetsyta, som kan användas året runt och är kostnadsfri. Detta blir en asfalterad plan (cirka 15 x 8 meter) med bland annat minitennis, basket, streetfotboll, innebandy och bollplank.

De senaste två åren har tankarna gått att vi måste totalrenovera tennisbanorna för de är i princip utdömda. Vi gör denna renovering för klubbens framtid och att man huvud taget kunna spela tennis i Fiskebäckskil. Klubben har idag tack var hårt arbete, sponsorer, events, tävlingar och medlemmar, byggt upp en egen kassa. Denna ihop med Bidrag, Banklån och generösa insatser från medlemmar, gör denna satsning möjlig.


– I samband med att vi skall byta gruset och underlaget under tennisgruset så får vi också en bättre dränering. Grova och mindre stenar sticker upp på vissa ställen. Alla staket är rostiga och dåliga efter så många år och därför måste vi göra detta samtidigt med att banorna grävs upp.

I och med detta så kommer vi också att installera en automatisk bevattningsanläggning för att kunna ha mer tävlingar och event både före och efter säsongen för att få fina banor. Vi har haft JSM-Race två år i rad och vi vill fortsätta att utveckla detta med olika event där man tillexempel kan få se legendarer som uppvisningsspelar och få dit olika tennisklubbar att köra läger på plats i Fiskebäckskil. 

Till säsongsstart Valborg våren -23 skall allt vara klart och under sommaren planeras redan för en större invigning med kända spelare, aktiviteter, Pro-am, bankett med mera avslutar Janne med. Detta vill ingen missa.

Vilket lyft för detta blir för tennisklubben och hela Skaftö.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close