Radiostyrda bilar i Gullmarsborg under höstlovet

Intresset för radiostyrda bilar växer berättar Sten-Ove Romland, boende i Brastad men som åker till Kungälv där han är medlem i klubben Lowmotion RC. Sedan 4–5 år tillbaka är han med i Lowmotion RC som är en radiostyrd förening med säte i Skårby strax utanför Kungälv där de kör Radiostyrd Drifting i skala 1:10.Sten-Ove Romland


Sten-Ove berättar att Drifting är en bedömningssport ungefär som konståkning. Man skall ta sig runt en bana genom de markeringar som är lagd så snyggt som möjligt med sin bil utan att på något sätt kollidera eller snurra utan tidspress. Det gäller alltså inte att vara snabbast utan ta dig snyggast runt banan. Sen är det ett antal domare som sätter poäng för din prestation. Drifting körs i två etapper, första etappen körs ett kval där man blir bedömd efter hur man presterar bäst av 3 varv.

Därefter blir man placerad i en stege där du får en motståndare. Etapp två blir en så kallad twin, i en twin kör man två och två där du som lead (första bil)  ska köra ett så perfekt varv som möjligt och chase ( följarbilen ) ska följa utan att påverka första bilen på något sätt, det är bara att dansa med säger Sten-Ove och skrattar.

Bilarna köper man i ett paket och kostar runt 4000: – med bil, batteri och styrenhet. Sen så kan du måla din bil precis som du vill och börja träna för att sedan om man vill vara med i de tävlingarna det finns både i Sverige och världen. Det finns ett antal RC klubbar i Sverige som utövar sporten Drifting.
I Gullmarsborg på Ung Mötesplats kan du som vill under tre dagar mellan kl. 12–17 få prova på detta med tävlingsformen Drifting på den banan som Sten-Ove byggt upp.Sten-Ove tillägger att han gärna vill starta en förening i Lysekil med omnejd för de som skulle vara intresserade att börja med detta eller som kanske redan har en radiostyrd bil så kan ni kontakta honom på e-post gateman75@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close