Fotoutställning om nakensnäckor på Havets Hus i Lysekil

Idag var det pressvisning för den nya utställningen om nakensnäckor på Havets Hus i Lysekil. Elias Neuman, akvarietekniker på Havets Hus har fotograferat nakensnäckorna under hösten i bland annat Havets Hus olika akvarium.

Det minglades och bjöds på alkoholfri cider och snacks under invigningen av fotoutställningen. Utställningen kommer att finnas på Havets Hus under hela 2023.Elias Neuman, akvarietekniker på Havets Hus

Snigelkott Foto: Elias Neuman / Havets Hus
Nakensnäckor är fascinerande djur med hela 2500 kända arter över hela världen, varav 95 i svenska vatten. En nakensnäcka är en snäcka som saknar skal och i stället blivit giftig, illasmakande eller mycket välkamouflerad. De varierar otroligt mycket i form, färg och storlek, och är sällan större än ett par centimeter. De lever sina liv mitt i maten där de äter, parar sig och lägger ägg.


Linjeborstnuding Foto: Elias Neuman / Havets Hus

På Havets Hus dyker olika nakensnäckor upp med jämna mellanrum och de flesta arter verkar vara säsongsbundna. De tar sig in i akvariet som larver via intagsvattnet eller på tång som samlats in från havet.Elias berättar om de olika nakensnäckorna i fotoutställningen på Havets Hus i Lysekil

Fotoutställningen är framtagen i samarbete med Världsnaturfonden WWF och syftet är att öka kunskapen om havets biologiska mångfald. Utställningen kommer att finnas på Havets Hus under hela 2023.En av praktikanterna på Havets Hus gör jättefina maneter och den var man bara tvungen att ta ett foto på.

Här kan du läsa mer om Havets Hus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close