I natt tystnar musiken på Radio Sotenäs på FM-bandet

Nyårsafton 2022 är sista dagen då Radio Sotenäs sände från sina lokaler i Kungshamn på FM-bandet. Mellan kl.09:00-12:00 på nyårsafton gjorde Ronald L. Ersson sin sista sändning över FM-bandet i Radio Sotenäs lokaler på Lekvägen i Kungshamn.

Jag hade den stora äran att få vara med i Ronalds sista sändning. Ronald har pratat och sänt musik i 33 år på Radio Sotenäs. Kl slår 09:00 och sändningen skall börja och jag frågar Ronald hur det känns?

– Det känns knepigt. Man har suttit här hur många gånger som helst under dessa 33 år. Framför allt så kommer jag att sakna utsändningarna för det var något speciellt. Där fick jag den kontakt med folk precis som jag ville ha.

Jag var mer anonym inne i lokalen än ute fast jag blev aldrig direkt anonym för folk brukar känna igen min röst. Sen har jag aldrig velat visa upp mig utan har hållit mig i bakgrunden.

Musiken från introt tystnar och Ronald säger; ”godmorgon godmorgon och välkomna skall ni vara till Radio Sotenäs. Min sista sändning på denna kanal över FM-bandet”.

Vi pratar om allt möjligt under sändningen. Ronald berättar om olika minnen bland annat när han hoppade bungyjump med mikrofonen i handen. Intervjuer i båtar, flotte och på land i Smögen med mera. Musiken flödar och det är allt från Barry White, DJ Ötzi, The Spinners och en massa annan härlig musik.

Anders Andersson som jobbade på Radio Sotenäs 1991-97.

Kim Jagstedt och Ulf Nilsson


Under sändningen kommer bland annat Anders Andersson på besök i studion. Vidare så kommer Ulf Nilsson och Kim Jagstedt in i studion. Ulf som började på radion 1990 och som blev tillfrågad av en tidigare kollega Claes Sandberg som frågade Ulf om han ville komma in och gästspela på radion. -Sen var det kört säger Ulf och skrattar.

Kim, Anders och Johnas NordlundKim började runt 1996-1997. Fast redan 1989 eller 1990 så sommarjobbade han på radion. Det var Krister Samuelsson (dåvarande ordföranden) som tvingades sätta in Kim i en direktsändning för första gången. Sen blev det ett uppehåll i några år mellan 2015-2017 fast han hjälpte till med underhåll av datorer och annat. Efter det så kom han tillbaka i etern på Radio Sotenäs.


Även Johnas Nordlund som sänder radio Tarzan ihop med Kim på Radio Bohuslän kikade förbi. Kim som efter att Ronald avslutade sin sändning tog över och spelade musik för lyssnarna.

Bakre rad Ulf Nilsson, Kim Jagstedt, Johnas Nordlund och Ronald L. Ersson i stolen.Som avslutning strax innan kl12:00 tackar Ronald för sig och spelar ”Nu tystnar musiken” med Tomas Ledin. En epok går i graven på FM-bandet. Möjligtvis så finns det en chans när allt lugnats sig med tankar och annat att vi även i framtiden får höra Ronald i Radios Sotenäs webbradio.

Kl 24:00 i natt tystnar Radio Sotenäs på FM-bandet. Stort tack Ronald för att jag fick vara med i ditt allra sista program på FM-bandet på Radio Sotenäs. Ronald kan du höra på Radio 88 från Partille.

Radio Sotenäs


Gott Nytt År!

2 reaktioner till “I natt tystnar musiken på Radio Sotenäs på FM-bandet

  1. Trist. En god granne, med väldigt fina medarbetare. Det är tråkigt när en legend dör😢
    Krister Samuelsson

  2. Ingen sommar utan radio Sotenäs och Ronald och Plutten.Kommer sakna den perfekta blandningen av musiken. Kommer så väl ihåg när vi hade morgon sändningar från Elsa& Enok på Smögen och det kom in frukostgäster., så mysigt och galet roligt. Fina minnen ♥️Tack för dem 🥰 // Mia Stenman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close