Vattenloppet tar en paus

Det populära Vattenloppet i Lysekil tar en paus, berättar Ulla Lundwall som är president i Lysekils Soroptimistklubb. 2022 genomförde man det trettonde Vattenloppet sedan starten 2009. Tack vare stort deltagande, sponsorer och ideellt arbete i Soroptimistklubben har detta kunnat genomföras.Vattenloppet har inbringat över 1 miljon kronor

Över en miljon kronor har Soroptimistklubben samlat in under åren, och det har gjort det möjligt att genomföra projekt som har förenklat och förbättrat livet för många människor. Ett belopp som gjort stor skillnad för många barn, ungdomar och kvinnor.

Pengarna har använts i väldokumenterade projekt som bland annat har anlagt brunnar, pumpar och vattenledningar i Tanzania, Nepal och Rwanda som leder till rent vatten och goda livsvillkor för flickor och kvinnor. Ett barnhem i Swaziland, två års extra skolgång för 36 flickor i Nepal och lokala projekt som kvinnojourer i vårt närområde har också fått ta del av Vattenloppets inkomster. Allt detta är helt i linje med Soroptimisternas mål att stärka och utbilda flickor och kvinnor berättar Ulla.

Ställer in årets Vattenlopp

På årets årsmöte togs ett beslut att inte genomföra Vattenloppet 2023 och i stället för att lägga ner det helt så beslutade man att man tar en paus och försöker att komma tillbaka i någon form.

Beslutet att ställa in loppet beror bland annat på ett minskat medlemsantal där flera nyckelpersoner som tidigare höll i loppet har lämnat Soroptimistklubben. Vidare så är det en väldigt stor planering för att kunna genomföra en sådan stor sak som ett Vattenloppet och allt vad det innebär.

De senaste åren har Vattenloppet lockat mellan 500–700 personer som antingen gått eller sprungit en slinga genom Lysekil. Ett år under pandemin var det ett digitalt lopp med anmälningar från flera delar av Sverige och även från utlandet. Sista loppet 2022 var även det digitalt och på plats i Lysekil.


Öppna för ett samarbete med något företag eller förening

Ulla berättar vidare att de är öppna för att diskutera ett samarbete vad gäller Vattenloppets framtid med företag eller föreningar för att kunna fortsätta på samma väg att samla in pengar till samma ändamål som tidigare.

Lysekils Soroptimistklubb vanliga verksamhet fortsätter som vanligt och de välkomnar gärna nya medlemmar.

Samtidigt vill Lysekils Soroptimistklubb tacka alla som gått, sprungit, funktionärer och alla sponsorer som med ert trogna och generösa stöd genom åren har bidragit till ett fantastiskt Vattenlopp i Lysekil. Vi får hoppas på att det blir en fortsättning av Vattenloppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close