Gyllene Tider är tillbaka med ”Chans” – ny singel hälsar sommaren välkommen

Plötsligt blev det Gyllene Tider igen. Nya singeln ”Chans” är här som en solig försmak på det kommande albumet ”Hux Flux” och sommarens turné.

Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd Andersson återförenades förra sommaren i Sweetspot-studion i Harplinge och när de var klara kom de ut med elva nya Gyllene-favoriter.

Återföreningen började mest av en slump. Vintern 2021 var Gyllene Tider mitt i sin törnrosasömn, som inleddes efter avskedsturnén två år tidigare. Samtidigt var Per ute på en akustisk soloturné, som fick skjutas upp när nya coronarestriktioner slog till. Då köpte han en ny gitarr, drog ett fuzzat ackord, fick feeling och skrev några poplåtar som det bara lyste ”Gyllene Tider” om.

Det första exemplet på det är ”Chans”, som har ett klassiskt Gyllene Tider-sound med Göran Fritzons Farfisaorgel som vägvisare. Och som om inte det vore nog har den sällskap av ytterligare en tvättäkta popstänkare: ”Sanna mina ord”, även den hämtad från ”Hux Flux”.

Men hur kom det sig att ett gäng nya och ettriga Gyllene Tider-låtar kunde poppa upp mitt under en stillsam akustisk soloturné?

– Det är nog lite typiskt för mitt temperament. När jag har spelat för mycket akustiskt får jag spader och vill bara spela powerpop efter ett tag. Och en snabb koll med resten av bandet klargjorde att alla ville omvärdera beslutet att lägga ner, säger Per.

– Jag tror att pandemin ändrade på allt. Efter den längtade alla efter lite trygghet igen och den är ju lättast att hitta hos vänner och familj, så att börja fundera på Gyllene Tider igen var inte så svårt. Vi insåg att vi inte var färdiga än. Och när vi väl hade bestämt oss för att göra en ny turné 2023 satte jag igång att skriva.

“Chans” släpps den 31 mars och är en del av det kommande albumet ‘Hux Flux’ som släpps den 30 juni. Än en gång visar Gyllene Tider att de är bandet som tar chansen när den dyker upp. Grattis, Sverige – sommaren 2023 kom tidigt i år.

Spara ned ”Chans” här direkt till din spelare när den släpps

Den 17 juli kommer de till Lysekil här kan du köpa din biljett: Gyllene Tider Lysekil 17 juli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close