Fiskebäckskils Tennisklubbs totalrenoverade anläggning med padelbanor bredvid, kommer att bli en av Västsveriges finaste anläggningar

Den 9 juli 1956 bildades Fiskebäckskils Tennisklubb på Skaftö och i år är det 67 år sedan klubben bildades. Styrelsen i Fiskebäckskils Tennisklubb har under några år jobbat med att få till en total upprustning av de gamla tennisbanorna i Fiskebäckskil som var utdömda. Under slutet på förra året och under våren har arbetet med att bygga en helt ny tennisanläggning pågått för fullt.

Nu är banorna nästan klara men jobbet att komma dit har pågått ett tag. Med hjälp av bidrag till klubben som 200 000: – av Stiftelsen för Skaftös Utveckling, 200 000: – av RF SISU Idrott Väst, samt 40 000: – av Thordénstiftelsen. Samtidigt har det kommit in väldigt stora bidrag från partners, privatpersoner och styrelse.

Totalrenovering av tennisbanorna

Ängö Entreprenad AB har gjort grundjobbet med att gräva upp banorna och gjort klart själva grunden och även jobbat med att sätta upp L-stöden runt banan innan Lawnit Sport AB från Falköping jobbat med grunden och slutfasen av att göra tre helt nya tennisbanor, där de gamla låg.
Samtidigt har ett annat företag från Falköping som jobbar ihop med Lawnit Sport AB satt upp alla stängsel som sitter runt anläggningen.

Henrik Karlgren och Pontus Karlsson


Jag fick en pratstund med Henrik Karlgren på Lawnit Sport AB från Falköping som jobbar med att anlägga tennisbanor runt omkring hela Sverige och som berättade hur det gjort de nya banorna. Det var Henrik Karlgrens farfar som en gång i tiden grundade företaget. I Fiskebäckskil så är även Pontus Karlsson från Lawnit Sport med och jobbar.

– Efter underarbetet var klart så började vi lägga på 018 grus för att få upp den riktiga lutningen på banorna för att vattnet skall kunna rinna av. Efter det så har vi lagt ett stenmjöl som hjälper att hålla kvar fukten i banorna. Stenmjölet är lite finare så det håller fukten i banan i stället för att det rinner rakt igenom det första gruset.

Samtidigt så packar vi det och efter det så lägger vi ett lager på 2 ½ centimeter med tennisgrus. Det blir så pass hårt så det är bara en liten kaka som utgör själva tennisgruset. Lägger man för tjockt lager så går inte vattnet igenom. Så kan det oftast bli när det gått ett antal år när man bara lägger på och lägger på utan att ta bort gammalt tennisgrus.

– Vi har även lagt in konstbevattning så att man via ett kontrollcenter i anläggningen kan starta upp bevattningen när man vill och man kan även via en app vattna om det skulle behövas. Det sitter fyra vattenspridare på varje bana. Det finns även manuell bevattning om man vill använda det.

Nu är bana 1 klar med tennisgruset, men den skall vattnas och vältas ett antal gånger innan banan är klar. När nätstolparna är gjutna så skall vi även lägga linjerna på plats.

Aktivitetsområdet bredvid banorna, där pågår arbete för fullt med att göra klart området.

Carl Fisher och Jan Jonsson jobbar med aktivitetsområdet.

Snart är banorna färdiga för spel och den 25 juli blir det stor invigning med pompa och ståt. Under här kan ni se lite foton från arbetet med banorna.

Foto: Jan Jonsson

Foto: Jan Jonsson

Foto: Jan Jonsson

Robert Andreasson Ängö entreprenad, Jan Jonsson ordförande för Fiskebäckskils tennisklubb och Peter Karlgren Lawnit Sport AB.

Fortsättning följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close