Dansband Deluxe bjöd på svensktoppshits på Östraboteatern i Uddevalla

Igår fick alla dansbandsfans sitt lystmäte uppfyllt, när Dansband Deluxe med dansbandsprofessorn som han kallas Thomas Deutgen bjöd på en superproffsig kväll med dansbandsartister deluxe, som Monia Sjöström, Erica Sjöström, Eleonor Ågeryd, Git Persson som gästspelade, trollhättebon Paul ”Paljett” Sahlin, Tony Ljungström och Göran Lindberg.

Det var riktigt bra och härlig musik och sång med underbar blandning med komik av Thomas Deutgen som lätt hade platsat i något stand up program i tv. Det var även proffsklass deluxe på musikerna på scenen med kapellmästare Lasse Persson på trummor, Mats Englund på bas, Stig Lindell på keyboard och Markus Frykén på gitarr.

Det bjöds på legendariska hits varvat med intervjuer av dansbandexperten Deutgen. Kvällen startade med att Elenor Ågeryd sjöng Schytts gamla slagdänga ”Aj aj aj” och efter det presenterade hon Erica Sjöström som sjöng ”Vem kan älska dig som jag”.

Därefter så kom han in på scenen Thomas Deutgen med en snygg kostym och röda skor. Sedan var det dags för Thomas att presentera Göran Lindberg som många nog känner igen som bland annat sångare i Matz Bladhs. Göran bjöd på ”Älska glömma och förlåta” och efter intervju med Deutgen så blev det ”Ljus och värme”.

Sedan kom han Paul ”Paljett” Sahlin som bor bara några mil från Östraboteatern. Så man kan säga att det var lite hemmaplan ikväll för Paul. Paul bjöd på hitmedley av några av sina största hits och publiken var med på noterna och klappade händerna i takt med musiken.


Paul som för kvällen bjöd på kostymer med paljetter som glittrade så vackert och där det också visade sig att han hade ett lokalproducerat spänne till det nya skärpet som var tillverkat på Östrabogymnasiet. Kostymerna var även uppsydda av en tjej från Uddevalla.

Det blev även en duett med låten ”Ung och Evig# som Paul sjöng ihop med Anne Kihlström i Melodifestivalen 1987. På Östraboteatern sjöng han den ihop med Eleonor Ågeryd.

Sedan var det dags för Monia Sjöström att göra entré på scenen och hon sjöng ”Vem” och ”I varje andetag”. Bandet Black Jack minns nog många där Tony Ljungström var sångare i nästan 25 år. Tony medverkade även i filmen Black Jack av Colin Nutley. Tony har också medverkat i revyn ”Småstadsliv” med säte i Hälsingland.

Tony bjöd på ”Corina Corina” och efter det blev det en duett med Monia och efter att Tony sjungit ”Rock’n roll är du” så blev det en liten paus.

Andra akten startade med att Thomas Deutgen hyllade Thorleif Torstensson som gick bort i Covid. Erica sjöng ”Gråt inga tårar” som en hyllning. Kvällen fortsatte och det bjöds på mera svensktoppshits.

Göran Lindberg fortsatte med två låtar där den ena var ”Vindens melodi”.

Det blev även ett gästspel av ingen mindre än Git Persson som bland annat sjunger med Wizex. I slutet så kom Paul in och sjöng sin stora hit ”Guenerina” och publiken sjöng allsång så det stod härliga till.

Monia Sjöström bjöd vidare även på låten ”Varje litet ögonkast” som hon spelat in med bandet Grönwalls och som har nästan 17 miljoner lyssningar på Spotify. Låten är en översättning från Carlene Carters stora hit ”Every Little Thing”.


Kvällen avslutades med att Tony Ljungström ihop med de andra sjöng som extranummer Black Jacks stora hit ”Inget stoppar oss nu” eller ”I natt, i natt” som den även kallas och som är skriven av Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman. Efter det så tackade alla för sig och ikväll kan ni njuta av Dansband Deluxe i Vara konserthus.

Det blev en magisk kväll i svensktoppens tecken. Det blir full pott på detta Thomas Deutgen plus lite till!En reaktion till “Dansband Deluxe bjöd på svensktoppshits på Östraboteatern i Uddevalla

  1. Birgitta Karlsson 9 maj, 2023 — 13:03

    Hej, En härlig Nostalgikväll, som tog slut alldeles för fort. För övrigt en fin avslutning på Säsongen på just Östraboteatern. Nu får man vänta på Uddevalla kalaset i juli. Antar att du kommer att synas där också,på Allsången, som tack och lov blir öppen för alla i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close