”OM DU GÅR” – ny singel med Uno Svenningsson som packat väskan inför en intensiv sommar på turné

Uno Svenningsson laddar inför en intensiv sommar med bland annat Gyllene Tider, genom att släppa nya singeln ”Om du går” idag fredag 12 maj.

Singeln är ett fortsatt samarbete med sonen Mark Bihli som låtskrivare och producent. Samarbetet startade i samband med låten ”Fickor fulla av sand” som släpptes 2021 och kom att markera starten på en ny spännande era för Uno.

Så här säger Mark och Uno om samarbetet och om låten ”Om du går”:

”Om du går var en av de första låtarna jag och pappa skrev tillsammans för cirka 3 år sedan. Det var en varm sommardag och det var kvavt i min lägenhet där vi satt med gitarr, papper och penna men ändå lyckades vi skriva klart låten på några timmar. Tre år senare är Om du går fortfarande en solklar favorit och jag hoppas att lyssnarna diggar den lika mycket som jag!” – Mark Bihili

”Det är lätt att ta relationer och sina roller för givet och att allt ska vara beständigt. Här försöker vi spegla de tvivel och den osäkerhet som kan finnas även i den tryggaste vänskap.” – Uno Svenningsson

Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá bakom sig. Nästa år firar han 40 år som artist. Genom åren har det blivit sju album som sångare i gruppen freda och hela 8 album som soloartist med klassiska låtar som bla ”Under Ytan”, Vågorna”, ”Tro på Varann”, ”Du kommer ångra det här” bara för att nämna några.

Foto: Carina Svenningsson

2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” i TV4 och året efter 2018 släpptes albumet ”Andras sånger”, och knappt två år senare kom albumet ”Österlen”.

2021 startade ett samarbete med Per Gessle som mynnade ut i låten ”Bara få Höra Din Röst”, ett roligt samarbete och nu till sommaren väntar en stor turné tillsammans med Gyllene Tider som har premiär den 7 juli i Halmstad.

Turnén besöker över 17 platser i Sverige, bland annat Stockholms Stadion, Ullevi i Göteborg och anrika Dalhalla i Rättvik. Den 12 augusti gör även Uno Svenningsson sin premiärspelning i Norge, Fredrikstad på Kråkerøy. Uno kommer även göra ett antal egna spelningar i sommar. 2024 planeras att firas stort då Uno firar 40 år som artist.

Uno kan ses som gästartist på Gyllene Tiders Hux Flux sommarturné på följande platser:

07 juli Brottet, Halmstad. PREMIÄR !
08 juli Brottet, Halmstad
10 juli Sofiero, Helsingborg
12 juli Mölleplatsen, Malmö
14 juli Stångebrofältet, Linköping
15 juli Sundbyholms Slott, Eskilstuna
17 juli Pinneviken, Lysekil
19 juli Boulognerskogen, Skövde
21 juli Fredriksskans, Kalmar
22 juli Brunnspark, Ronneby
26 juli Pite Havsbad, Piteå
28 juli Stadion, Stockholm
29 juli Dalhalla, Rättvik
30 juli Dalhalla, Rättvik
02 aug Mariebergsskogen, Karlstad
03 aug Botaniska Trädgården, Uppsala
05 aug Ullevi, Göteborg
12 aug Fredrikstad, Kråkerøy (NO)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close