Mycket på gång på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil

Det händer just nu många saker vid Gullmarsstrand i Fiskebäckskil på Skaftö. En ny fantastisk entré ser dagens ljus som välkomnar besökare till Fiskebäckskil som kommer med både Västtrafiks -och andra båtar för att besöka Fiskebäckskil.

I januari startade jobbet ihop med Lysekils kommun med att bygga en ny bro över det lilla sundet där man går över och att göra området fint där folk stiger på och av när personfärjan anländer.

En helt ny bro med nya räcken och man hoppas att allt skall vara klart inom kort. Vägen till bron utanför Gullmarsstrand har stensatts och även efter bron en bit där resterande väg ut till på -och avstigningsplatsen har asfalterats. Det har även byggts sittplatser ute vid bryggan intill där personfärjan lägger till.

Där har det också satts upp stenar och detta blir så vackert. Berth Nilsson en av ägarna av Gullmarsstrand berättade att man planterat cirka 250 olika träd och blommor på platsen. Vidare så görs även stenmuren i ordning som omger minigolfen och där gamla Club Skaftö låg en gång i tiden. 

Nytt soldäck

Efter en visning av den nya bron så får jag en rundvandring med Gullmarsstrand vd: Åsa Hansson. Åsa visar upp det nya soldäcket de byggt alldeles intill vattnet vid de två utomhuspoolerna. Åsa säger; ”jag tror gästerna kommer att älska detta”. Det blir verkligen fint och redan under påskdagarna med den härliga värmen som var då så användes solsängarna flitigt av gästerna berättar Åsa vidare.

Åsa Hansson vd på Gullmarsstrand testar de nya solsängarna på nya soldäcket.

Nya rum i Sjöboden

Det har blivit två nya rum i Sjöboden som ligger alldeles intill Gullmarsstrand. Man har höjt nockarna på Sjöboden och fått ett större rum som de kallar för ”juniorsvit” och ett lite mindre rum. Båda rummen har havsutsikt och även egna balkonger. Det är även meningen att alla rummen på övervåningen i Sjöboden i framtiden skall få en egen balkong. 

Bondens skafferi i maj

20 maj kommer de ha något som heter Primörernas kväll som arrangeras tillsammans med Bondens skafferi i Väst och Vingruppen. Gullmarsstrand bjuder in leverantörer för att visa vilka fantastiska råvaror vi har i Sverige och i närområdet. Menyn kommer att fokuseras på härliga primörer tillsammans med underbara drycker därtill.

Johan från Bondens och Tobbe från Vingruppen finns på plats och hjälper gäster med tips och råd inför sommarens grillning. Passa på att fråga vilka drycker som passar med grillat, sill och ja det som just du gillar att lägga på grillen. Boka gärna in detta i kalendern, finns bokningsbart på vår hemsida.

Återinvigning av Seaside

Uteplatsen Seaside på Gullmarsstrand kommer att återinvigas den 2 juni med ett nytt koncept. Här kommer gästerna att kunna ljuta av en härlig frukost och smarriga luncher. Från kl. 16:00 på dagarna så kommer det att serveras nygräddade pizzor vid Seaside, och det är bara där man kan äta pizza tillägger Åsa.

De kommer även att finnas take away med pizza i den mån de hinner. Man kommer till Gullmarsstrand för att boka sin pizza för att sedan avnjuta den på någon härlig klippa.

-Så nu hoppas vi på en fantastisk sommar, bokningsläget inför sommaren ser väldigt bra ut tillägger Åsa.

Friskis och Svettis startar upp vid midsommar

Som tidigare år blir det även i år ”Friskis och Svettis” på bryggan vid Gullmarsstrand. Detta är mycket populärt och det kommer gäster cyklandes från hela ön för att vara med. Friskis och Svettis startar upp på midsommarafton och pågår varje morgon hela sommaren fram till i mitten på augusti ungefär.

Det blir två pass varje dag och det är ett samarbete med Friskis & Svettis i Göteborg och det är gratis att vara med varje dag.

Livemusik i sommar

Det blir även i år livemusik på Gullmarsstrand under sommaren. Första tillfället är när det är nyinvigning av Seaside den 2 juni. Midsommarafton och lördagen den 1 juli när det är Skaftödagarna går av stapeln. Sedan blir det varje onsdag i juli till och med den 10 augusti. Antingen spelar trubadurerna på uteverandan, inneverandan eller på Seaside, beroende på hur vädret är.

Minigolfbanan har öppet som vanligt och till midsommar öppnar även glasskiosken utanför Gullmarsstrand.

Här kan du läsa mer om Gullmarsstrand

2 reaktioner till “Mycket på gång på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil

  1. Sissel Helene Pettersen 21 maj, 2023 — 17:42

    Når på morgen vil det være Friskis og svettis ?

    1. Hej! Titta på Gullmarsstrands hemsida så står det säkert där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close