Anders Frisk från Hunnebo satsar på hockey

Många vet nog vem Anders Frisk är som kommer från Hunnebostrand och som var och fortfarande är discjockey då och då under namnet ”Concordelia”. Anders jobbar både som deltid och heltidsbrandman inom Norra Bohuslän med position både i Hunnebostrand och Tanum.

Anders Frisk

Jag träffade Anders i Nordby där han var i sällskap med Tre kronors legendar Tommy Salo, Tony Cuzic som tillsammans är tränare för Kungälvs juniorlag och Europamästaren i bordshockey Gustaf Hermansson. I vanliga fall brukar även en annan legendar vara med och det är ingen mindre än Leif Boork. Nöjesankaret jobbar även med stiftelsen Börje Salming ALS-stiftelse men de kunde inte närvara under denna helg.

Fr.vänster. Tony Cuzic, Tommy Salo, Gustaf Hermansson och Anders Frisk.

Leif Boork som i vanliga fall är med kunde inte medverka när jag hälsade på i Nordby. Foto: Privat.

Hur startade detta med Nöjesankaret?

– Det var faktiskt jag och mina barn som kom på detta. Jag ville vara själv med att göra detta så vi startade som ett familjeföretag. Idag jobbar vi med hoppborgar, piratshower, hockeyevent, hockeytime, fotbollsfeber, tomten och femkampsleken med mera.

Du håller ju på rätt lag också, eller?

– Klart jag gör, Brynäs lämnar jag aldrig. Vi är snart tillbaka i SHL.

Foto: Privat.

Med hockeytemat så ser jag att du är ute över stora delar i Sverige. Du var bland annat på ”Game for Börje”, hur kom det sig?

– Vi blev inbjudna av Brynäs att deltaga. Vi var även på ”Tidernas Hockeygala” och där skapade vi ett stort kontaktnät. Det är ju faktiskt tack vare dig Glenn som jag startade med detta när jag köpte delar av din samling. Det har verkligen växt fort efter det.

Vilken är den mest exklusiva tröjan du har idag? 

– Det är några stycken nu. Det är tröjan som Stefan Livh bar när hans pappa fyllde 60 år. Det året så spelade han några matcher i nummer 60. Pelle Lindberghs tröja från Philadelphia Flyers. Även Börje Salmings tröja från Canada Cup 91.

Hur går framtidstankarna?

– Junior-VM är väl tänkt att vi skall medverka vid. Vi jobbar även för att medverka på NHL-matcherna på Avicii arena. Vi vill gärna komma in på SHL-arenorna men det är inte lätt.

Jag fick en bordshockeymatch mot Europamästaren i bordshockey Gustaf Hermansson som faktiskt gav mig beröm, för det är länge sedan jag spelade bordshockey. Han berättade att det är den vanligaste kommentaren han får höra när han spelar mot andra personer. Jag hade ingen chans mot Gustaf, men det var riktigt roligt att möta honom.

Jag fick en pratstund med Gustaf som snart spelar VM i bordshockey i Norge. Han visade även upp sina handmålade bordshockeygubbar och vilket jobb han lagt ner på dessa.

Nämnas kan väl också att jag fick en bordshockeymatch mot både Tony och Tommy som jag slog med 5–0 i båda matcherna. Tony skulle skaffa ett hockeyspel till sitt kontor så han kunde slå mig nästa gång vi träffades…och Tommy sa att jag var en av de bästa han mött under denna helg på Nordby förutom Gustaf förstås!


Härligt att få se denna fantastiska samling av hockeytröjor och annat Anders. Ni som vill komma i kontakt med Nöjesankaret kan följa dem via Facebook eller hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close