Pernilla Block klar för finalveckan i Robinson

Pernilla Block boende på Skaftö är klar för finalveckan i Robinson. Natten mellan lördag och söndag släpptes det sista avsnittet innan finalveckan börjar i Robinson och där fick vi se hur Caroline Persson och Camilla Salén Sjögren åkte ut och missar årets final i Robinson.

Vi träffas samma dag som avsnittet dag 45 utspelar sig i Robinson och man får bland annat se att Pernilla är en av de tre som får ett brev hemifrån. Pernilla kan inte hålla tårarna borta när hon vet att hon skall få läsa brevet som hennes man Anders och familjen skickat till henne. Det blir en mycket känsloladdad scen i Robinson där Pernilla säger när vi träffas, ”det var där för första gången i Robinson som jag visades upp som den jag är”.

Du har ju blivit uthängd, kan man säga så eller hur känns det?

– Jo, men så är det faktiskt. Nu när det gått så många avsnitt och jag är med i varje avsnitt så är det så tråkigt att inte jag får vara jag. Efter program 45 så fick jag en massa sms och samtal där de berättade att programmet var så fint och nu känner vi igen dig och så vidare.

Det blir fel att utmåla någon så, för så var det inte. Vi hade jätteroligt och jag saknar all och alla skratt vi fick ihop. Alla samtal vi hade och allt roligt vi gjorde men det visas inte tyvärr. Det händer mycket hela tiden, men folk får den uppfattningen att vi bara solar och äter kokos, men så är det inte. Jag har alltid varit öppen och ärlig och säger vad jag tycker.

Ni fick chansen att buda på auktioner med pengar som ni hade fått och där det bland annat dök upp mat, hur var den upplevelsen efter så många dagar på ön?

– Jag var som jag sagt förut aldrig riktigt hungrig på ön. För Camillas skull så hade jag hoppats på att hon skulle få mat. Camilla kunde inte äta kokos eftersom hennes mage bråkade efter tredje dagen på ön. Hon drack bara vatten och saften av en grön kokos som fanns på ön. Camilla fick hjälp av oss andra med fisk och annat och alla var jättegulliga och hjälpte henne. Visst skulle man vilja buda på något med mat, men det var inte jätteviktigt för mig. Jag hade nog hellre tagit en kall öl säger Pernilla och skrattar.


Du blev biten av en tusenfoting, hur var den känslan?

– Åh, vad ont det gjorde. Vi har blivit tillsagda och gått djungelkurs på vad man skall tänka på. Ruska era kläder och en annan sak var att titta alltid i dina skor. Vad gör jag…dels så har jag en vattensko med en för liten storlek och då är det klart att tusenfotingen blir förbannad när jag skall knöla ner min fot och skall krossa den.

Det gjorde så ont och tån svällde upp och så var det en brinnande känsla en bit upp på benet. Det satt i i ungefär tre dagar. Ett tag så kände jag inte underfoten och det var en mycket knepig känsla.

I avsnitt 45 kunde vi se hur du fick brevet från Anders och du fullkomligt exploderade av tårar, minns du hur gick tankarna då?

– Jag kommer absolut ihåg det. Jag hade verkligen gått och längtat efter detta brev och kände bara att detta måste jag vinna. När jag ser att jag var en av de tre som vunnit så bryter jag ihop. Det blir så mycket glädjetårar på grund av jag visste att det skulle vara så mycket kärlek i brevet. Dels från Anders, dels mina barn Linus och Madeleine.

 Medan Pernilla hämtar brevet som Anders skrev så får jag en liten pratstund med maken Anders som skickade brevet efter kort varsel. Hur gick det till?

– De ringde mig och sa om jag kunde skicka det nästa dag. Lådan i Fiskebäckskil töms kl. 13:00 dagen efter och cirka en minut innan tömning var jag där och la på brevet. Jag fotade även när jag lade på det på lådan.

Pernilla och Anders med brevet från Anders

– Hälsningarna från Linus och Madeleine var skärmdumpar på sms som jag lade in som de hade skickat, för det fanns ingen tid för att skicka något handskrivet brev från dem.

Hur var det att se programmet idag tillsammans med Pernilla?

– Idag var det roligt att se programmet. Det har inte varit lika roligt att se tidigare program på grund av hur de visat upp Pernilla. Det har inte varit den superglädjen att se henne och en del kommentarer som varit på sociala medier. Med idag var det verkligen superglädje när vi såg programmet ihop.


Får du några kommentarer när du är ute med ditt företag Skaftö Hustillsyn AB och jobbar?

– Hela tiden. Jag kan inte änns åka och handla utan att folk frågar något. Det är bara positiva tillrop när jag träffar andra människor och det är mycket trevligt.

Tidigt idag morse såg jag dagens avsnitt där man fick se att Pernilla blev finalklar i finalveckan, och över telefon så pratade jag med en jublande Pernilla och så ställde jag givetvis frågan, hur känns det nu att ha gått till final? 

– Det är väldigt roligt att ha kommit så här långt. Jag blir så himla stolt och glad när man träffar människor, både bekanta och helt okända som känner igen mig och kommer fram och vill prata om Robinson och säger att de hejar och hoppas att jag vinner – det värmer i hjärtat. Allt från barn till pensionärer, så himla roligt.

Det skall bli spännande att se hur det går för Pernilla i finalveckan där vinsten är en halv miljon till vinnaren av Robinson 2023.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close