Antikrundan gästade Lysekil 2013

IMG_5933

Antikrundans lastbilar utanför Oscars.

Idag var det Lysekils tur att få besök av Sveriges Televisions Antikrundan. 6 ställen i Sverige besöker de och Lysekil var näst sista inspelningsplatsen. Nästa år firar de 25-års jubileum och det kommer att visas två entimmesprogram från varje ställe de besökt. 2014 i februari tror jag de kommer att börja sända årets inspelningar av antikrundan. Fantastiskt kul att Lysekil fick vara med och en stor eloge till de som jobbat för att få hit antikrundan.

IMG_5973

Antikrundan i Havsbadsparken.

Jag åkte förbi vid lunchtid idag och tog lite bilder och passade även på efter jobbet att åka till Havsbadsområdet och fotografera. Hur mycket folk det varit i Havsbadsområdet under dagen vet jag inte, men fick en siffra på att över 700 personer besökte antikrundan och fick sina saker värderade. Första gången jag var nere kryllade det av människor. Det slingrade sig en lång kö genom Havsbadsområdet.

Det var även kö när jag kom ner på eftermiddagen och mycket folk som var ute och promenerade. Kl. 12:00 startade det hela och höll på till 18:00, Lysekil bjöd på sommarvärme och ett strålande väder. Programledare Anne Lundberg och 20 experter gästade Lysekil och har under dagen värderat saker för folk och spelat in olika avsnitt med folk både ute på området och inne på Oscars.

IMG_5931

Inspelning på scenen vid Havsbadsparken. Anne Lundberg, Knut Knutson och Ann-Charlotte Strömwall.

IMG_5921

Långa köer i Havsbadsparken.

IMG_5939
IMG_5942
IMG_5946

Erik Ingare expert folkkonst och leksaker spelar in med antikrundan.

IMG_5947

Max Sjöberg expert inom militaria och vapen från antikrundan spelar in i Lysekil.

IMG_5954
IMG_5963
IMG_5982

Lars Yngve Johansson expert i antikrundan på scenen vid Havsbadsparken.

IMG_5959
IMG_5919

Ett litet udda inslag var trafikljusen de satt upp speciellt för idag utanför Oscars p.g.a. besöket från SVT. Det är inte ofta man ser i Lysekil. Nästa inspelningsplats och sista för antikrundan är Sundsvall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close