Har haft en otroligt rolig sommar! Något jag inte skrev om på bloggen var när jag träffade Björn Borg men idag kan du läsa om det och lite till.

Tänkte berätta hur min sommar varit om nu någon är intresserad av att läsa om det. Jag har haft en väldigt händelserik sommar. Jag har jobbat extra som journalist och det är väl kanske något av det roligaste jag gjort på länge. Min blogg har gjort att jag fått vara med om saker inte bara i sommar utan redan från början när jag startade den. Men skulle jag skriva om allt det så hade det nog blivit en bok. Så jag börjar i slutet av maj. Värmen kom i slutet av maj om jag inte minns helt fel. Min vän Tommy Nilsson släppte en ny skiva och jag fick vara med på en radiointervju på P4 väst i Uddevalla. Detta är ett väldigt starkt minne. Jag sköter Tommys Facebooksida så det var en ära för mig att vara med och sitta i en studio tillsammans med Tommy och prata om nya skivan och även berätta lite om min samling jag har med Tommy. Jag hade även köpt med mig en tårta till Tommy för att fira skivsläppet. Det första han sa var. – Jag skulle kunna äta upp denna själv.. men det gjorde han inte. Detta var den 29 maj. IMG_3647 Nu kommer vi till juni. Jag gjorde en massa saker till bloggen. Träffade artisten Jenny Redenkvist på Havsbadet i Lysekil när hon var här och jobbade. En underbart go tjej. Vi började prata om Tommy Nilsson. Svenne som är Tommys kapellmästare är en vän till mig och det första Jenny säger man kan nästan tro att du och Svenne är brorsor. Jag kunde inte hålla mig för skratt. Det här har hänt flera gånger när jag varit ute med Tommy & Svenne att folk frågar om Svenne och jag är brödrer… Är vi så lika Svenne? Vad jag gjorde resten av juni kan ni läsa här på min blogg.

Träffade Björn Borg!

Något jag inte skrev om på bloggen var att Björn Borg kom hit och detta är något av det roligaste som hänt denna sommar.Tennis har varit min stora grej genom livet och Björn Borg var min stora förebild och min stora idol. Björn är en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna. Här kommer en liten kort berättelse om hur min far Eric Eran Andersson fick en intervju med Björn Borg 1975 i Fiskebäckskil. Pappa jobbade som journalist på tidningen Bohusläningen och berättade att han skulle göra en intervju med Björn Borg som var och vilade upp sig i Fiskebäckskil. Till detta hör att jag hade vunnit en resa till England med tidningen GT och precis när jag var i England så skulle pappa göra intervjun med Björn. Nej nej nej jag vill inte åka till England jag vill träffa Björn. Jag var så ledsen för jag vunnit en resa till England. Jag hade sett Björn träna nere vid banorna och faktiskt fått en autograf av honom innan jag åkte. Pappa gjorde reportaget med Björn och min bror Thomas Andersson han fick ju givetvis träffa Björn. Pappa tog en bild av brorsan och Björn. Den ville Björn Borg Group använda på Facebook.

397345_2959062424159_689848462_n
Brorsan och Björn Borg.

Vet inte hur det gick med det men tror att de fick använda den. Så här gick det till när pappa fick en intervju med Björn. Pappa som kände alla på Skaftö fick nys om att Björn skulle komma. Han skrev ett brev och frågade Björn om han fick göra en intervju med honom och lovade att intervjun inte skulle komma ut förrän Björn hade lämnat Skaftö. Björn tackade ja och resten är historia.

Björn 1
Pappas reportage i Bohusläningen om Björn Borg från 1975.

Björn 2

479395_10151421168978517_1965429669_o
Pappa och Björn!

Sen blev det så att pappa träffade Björn flera gånger efter det och 1978 i Scandinavium när Sverige spelade Davis Cup mot USA 6-8 oktober var pappa inne i Björns omklädningsrum som enda journalist och fick samtidigt ett rack av Björn. Kommer ihåg att pappa gick med Lennart Bergelin ut och Lennart öppnade bagageluckan på en bil och gav ett rack till pappa. Denna racket har jag i min ägo och har haft i ett antal år plus hårbandet Björn hade i någon match. I många år har jag funderat på hur jag skulle kunna få denna racket signerad. Nu kommer vi till år 2013. Ahlbin Gustafsson en av mina närmaste vänner blev ordförande för Fiskebäckskilstennisklubb. Det har hänt väldigt mycket sen Ahlbin blev ordförande. Ahlbin hade som förslag att döpa turneringen de har i Fiskebäckskil till Björn Borgs pokal. En dag ringer han till mig och säger. Nu är det klart turneringen får heta Björn Borgs Pokal. Hur stort är inte det? Helt otroligt. Vi har pratat mycket om detta. Björns mamma Margareta hade nog ett finger med i detta. Ahlbin berättar att Björns mamma sa -är det någon klubb du skall ställa upp för så är det Fiskebäckskils TK. Björn vann ju SM i Fiskebäckskil 1970 på grus. Detta var en milstolpe i hans tidiga karriär. Jag visste ju att Björn och familjen skulle komma till Fiskebäckskil. Nu gällde det att hålla tyst om detta. Björn och familjen kom hit privat och sonen skulle vara med och spela i turneringen. Vi pratade mycket om detta Ahlbin och jag. Han skulle komma hit och vi ville inte att det skulle bli något drev med press och dylikt. 28 juni kom Björn och familjen till Skaftö. Ahlbin var och hämtade dem i Båstad. Kvällen den 28 så var Björn i Lysekil och käkade på en restaurang och en bild lades ut på Facebook av någon av gästerna där. Jag tänkte för mig själv tryck inte gilla. Jag messa Ahlbin om att det låg en bild ute på Björn på Facebook. Samtidigt skrev jag en fråga till Ahlbin om Björn ville signera racketen pappa fick av honom. Det ville han skrev Ahlbin tillbaka. Dagen efter träffade jag Björn på inomhusbannorna i Sivik. Jag hade med mig racketen och kände väl att jag var lite nervös inför mötet. Björn signerade racketen och berättade lite fakta för mig och pratade även med Ahlbin om tennisracketen efteråt.

IMG_4867
Jag och Björn i Lysekilstennishall.
bild (5)
Björn signerar racketen.

Inte nog med det. Dagen därpå så fick jag den äran att ta en ny bild på brorsan och Björn 38 år efter att pappa tagit bilden i Fiskebäckskil. Det kan jag säga var väldigt stort och samtidigt var det mycket känslor i den bilden! Tänk själv att där står du med en av världens bästa tennisspelare och samtidigt tänker jag på pappa som förevigade brorsan och Björn 38 år sedan. Jag berättade även för Björn om att jag vunnit en resa till England och att jag inte ville åka dit utan träffa honom istället när pappa gjorde intervjun med honom. Han skrattade gott åt det.

IMG_7622
Björn och Thomas.

Björn blev även hedersmedlem i Fiskebäckskils TK. Björns son Leo vann sin klass i Björn Borgs pokal.

IMG_7643
Här lämnar Ahlbin över tavlan som visar att Björn Borg är hedersmedlem i Fiskebäckskils TK.

Ahlbin berättar att inför nästa år vill Björn hjälpa till med att utveckla turneringen ändå mera och i slutet av oktober skall Ahlbin träffa Björn. Fantastiskt bra jobbat Ahlbin måste jag tillägga! Du är en klippa.

Min sommar fortsätter. 3 juli var det dags för allsångspremiär här i Lysekil. Jag fick i uppdrag av Lysekilsposten att skriva om den. Precis innan allsången började kl 19:00 den kvällen gjorde jag en intervju med Cecilia Kallin ifrån gruppen Timoteij. Vi satt i 2 timmar på Café Kungsgatan och pratade. Den tjejen kommer gå långt. Hon har tillbringat somrarna här i Lysekil sedan hon var 7 år. Tillbaka till allsången. Här gjorde jag nog min journalistiska debut kan man säga om man räknar bort bloggen som jag skriver på helt ideellt. Det var så kul. Jan Johansen som också varit med på min blogg uppträdde och även Cecilia gjorde ett inhopp i en duett med Janne.

IMG_8331
Anna Karlsson allsångsledare i samspråk med Janne. Roar Bråten ser ni alldeles bakom Janne och till vänster i bild Cecilia Kallin.
IMG_8436
Anna Karlsson och Marie Richardson.

Nu började uppladdningen för Gyllene Tider. Där gjorde jag en heldagsgrej till bloggen. Var ute vid Gullmarsvallen på morgonen och tog bilder och så höll jag på hela dagen och även hela natten nästan. Fick en kompis att köra ut i sin båt så jag fick tagit bilder ute från vattnet! Här skrev jag även texten till inslaget i Lysekilsposten som skulle vara med nästa dag. Gabriel Berntsson fotade för Lysekilsposten. Jag fotade också men för min blogg och fick ett presskort. Detta var en kanondag. Hade ett mycket bra samarbete med LFF denna dagen och både före och efter har vi hållit kontakten.

bild (6)

IMG_8653
Pinnevik 7 juli.

Linnea Henriksson som uppträdde innan Gyllene Tider delade min blogg om uppträdandet på sitt twitter, Dessutom så la Roxette blogg ut en bild som jag tagit på deras blogg det var extra kul. Ni som missade mitt inlägg om Gyllene Tider kan läsa om det här Gyllene Tider i Lysekil

Nu var det nästa allsången på programmet. Denna gången var det Arja Saijonmaa som var med. Här skrev jag också till Lysekilsposten.

IMG_0886
Arja.

Någon som jag skulle vilja ha intervjuat var Claes Jansson. Claes ringde mig några dagar innan han skulle hit och uppträda i Lysekils kyrka. Jag gjorde en liten reklamartikel till LP att han skulle komma till Lysekil. Claes är mysig han berättade att han varit ofta i Lysekil när det var jazzfestival i stan och även besökt Havsbadet när Totta Näslund hade stället. Jag hade Claes manus till hans bok liggande här i några dagar. Det skulle jag ha läst sa jag till Claes, ja varför gjorde du inte det sa han. Var och lyssnade på hans konsert i Lysekil kyrka den 16 juli och det var mycket bra. Claes har varit ute på turné med Stevie Wonder låtar och det var jättemycket folk i kyrkan.

IMG_3248
Claes Jansson i Lysekil kyrka.
IMG_3290
Claes och jag med den helt nya cd:n Claes givit ut med Stevie Wonder låtar.

Undrar om det inte blev några dagars semester här… 20-21 juli dessa dagar var jag på Smögen och tog bilder vid Sea Lodge. Det blev 2 riktigt härliga dagar. The Sounds på lördagen och Eldkvarn på söndagen.

IMG_4157
Maja Ivarsson strax innan hon går upp på scenen vid Sea Lodge.
IMG_4719
Grymt mycket folk på Smögen.

IMG_5551

Nästa dag blev det Eldkvarn som gästade Sea Lodge.

IMG_5708
Plura på väg till scenen.
IMG_6687
Sea Lodge 21 juli.

24 juli blev det allsången igen. 25 juli gästade Uno Svenningsson med band Lysekils kyrka. Träffade Uno efteråt och han berättade att det var nära att konserten blev inställd. Han mådde inte bra. Men konserten blev av och jag tog lite bilder men la inte ut det på bloggen men här kommer lite bilder från den kvällen.

IMG_7338
Uno med band i Lysekils kyrka.

IMG_7434

27 juli var det Diggiloo som gästade Lysekil. Där la jag inte ner så mycket kraft på dagen, Var där tidigt på morgonen och tog foto och lite senare på eftermiddagen gjorde jag en intervju med alltid lika trevliga Mats Johansson från Partypatrullen och som för 11 året i rad spelade med Diggiloo. Vi satt och pratade utanför LFF,s klubbstuga och Mats fru Kim var också med. Det blev ett härligt möte där Mats berättade delar av sitt liv för mig. Sen när vi var klara blev det till att vandra runt nere på Gullmarsvallen och fota. En mycket trevlig kväll blev det. Här kommer några foto jag inte lagt ut tidigare.

IMG_9547
Underbar kväll på Gullmarsvallen i Lysekil.
IMG_9793
Höggravid Charlotte.

31 juli blev en hektisk eftermiddag och kväll. Pugh Rogefeldt spelade på Havsbadet i Lysekil denna kväll var som snabbast bara nere och hälsade på Pugh. Pugh har jag träffat många gånger men kunde inte se honom denna kväll för Tommy var och spelade i Ljungskile och vi hade bestämt träff. Men först var vi i Munkedals folketspark och såg några låtar med Sofia Karlsson. Med i Sofias band spelar en tjej som jag känner hon heter Lisa. Skulle gärna sett hela konserten men det blev inte så utan jag och min dotter Frida åkte vidare till Ljungskile och hälsade på Tommy och bandet som skulle spela där den kvällen. Men tog lite bilder på Sofia och bandet och en bild hamnade på Sofias hemsida.

Sofia karlsson
Bilden jag tog som ligger på Sofia Karlssons hemsida. Lisa är längst till vänster i bild.

Nu var vi Ljungskile och var lagom där till Tommy skulle börja spela.

IMG_0701
Tommy på Lyckornasbrygga.

IMG_0718

Sen har det väl lugnat ner sig lite men har haft en riktigt kul sommar med allt jag fått uppleva. Måste ge en eloge till alla som jobbat med evenemangen i Lysekil i år. Det har varit helt otroligt bra och Kustnöjes satsning på måndagar i Havsbadsparken var kanon. Fick faktiskt uppleva 2 spelningar där under min semester. Den senaste stora grejen jag var på var i Uddevalla och Solid Sound festivalen. Det kan ni också läsa om på bloggen. Nu ser vi fram mot en spännande höst och kanske det blir nya reportage och bilder på bloggen. Ni får gärna tipsa om det är något roligt som händer eller om det är något ni vill läsa om här. Bohusläningen var här och gjorde ett reportage om mig. Det var fantastiskt kul att få vara med där. Ni som vill läsa om det kan göra det här. Artikel om mig i Bohusläningen. Sen kan jag berätta att resan till England var kul för er som undrar. Må väl.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.