Den 24 juli kommer Nationalteaterns Rockorkester till Lysekil. Jag slog en signal till Nikke Ström och frågade hur det känns att komma tillbaka till Lysekil

Den 24 juli kommer Nationalteaterns Rockorkester till Havsbadparken i Lysekil så jag passade på att slå en signal till den legendariske basisten Nikke Ström som tillsammans med Totta Näslund och Mats Ronander m.m. drev Havsbadsrestaurangen här i Lysekil i många år.

Nikke_Strom
Nikke Ström. Foto: Jesper Orrbeck.

Hur många år blev det på Havsbadet i Lysekil?

– Det blev hela 11 somrar i Lysekil.

Det måste finnas hur många minnen som helst från de åren när ni drev Havsbadet och spelade här. Har du något eller några minnen du kan dela med dig av?

– Det är inte lätt att sammanfatta elva år, men ett minne som ständigt återkommer och som jag blir påmind om ibland är när det slogs publikrekord på Havsbadet. På samma kväll spelade Wilmer X, Varmare än körv och The Fabulous Thunderbirds. En av de första återföreningarna av Nationalteatern ägde rum på Havsbadet i Lysekil någon gång i början när vi drev det, det var en fantastisk magisk kväll. Även Ulf Lundell gjorde en inomhuskonsert på Havsbadet när han var som störst och det var den enda inomhuskonserten han gjorde den sommaren.

Jag minns speciellt ett tillfälle när Ted Gärdestad spelade där och det var helt fantastiskt. Sen minns jag Totta, Sanne, Lasse Wellander, och Mats Ronander och dig m.m. Det var fantastiskt att se att ni lockade dit hela sverigeeliten av musiker till lilla Lysekil. Kommer ihåg att det gick ett rykte om att någon från Rolling Stones skulle komma till Havsbadet men som aldrig dök upp. Hur var det med det Nikke?

– Ted var och spelade två somrar i rad på Havsbadet och bodde i Lysekil under en vecka då han var här. Lasse Wellander var med nästan från början och vickade för Mats Ronander när han och Sanne var med och turnerade med bl.a. Badrock. Det med Rolling Stones var på gång, men de kom inte ifrån och det var också problem med landningstillståndet för helikoptern. Jag åkte ner och hängde med dem på dagarna och spelade i Lysekil på kvällarna. Vi var även ute på en turné med Ron Wood. Det var jag, Totta och Bengan Blomgren. Jag hade kontakten med dem varje gång de var här men nu är det ett tag sedan jag pratade med någon i bandet. Får se om vi hörs när de kommer till Stockholm den 1 juli.

Hur känns det att komma tillbaka till Lysekil och Havsbadsparken?

– Det skall bli kul. Jag har varit i Lysekil på The Old House Inn några gånger och spelat när Anette Nicklasson ägde det.

Vad gör du annars när du inte spelar med Nationalteatern?

– Jag spelar med alla möjliga artister och nyligen var jag på en hyllningskonsert och spelade med Dag Vag. Där var också Pugh, Thåström, E-Type, och Mattias Hallberg m.m. Det var en hyllningskonsert till minnet av Stig Vig som avled tidigare i år. Jag åker en del i Europa och spelar med Kristoffer Hedberg från Trollhättan och bandet Easy October. Det blir mycket spelande och i år firar jag 50-års jubileum som turnerande musiker. 

Stort grattis Nikke och tack för att du ställde upp på intervjun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close