Idag får ni möta Mats Ronander på min blogg

Förra veckan fick ni träffa Nikke Ström i Nationalteaterns Rockorkester. Idag får ni träffa Mats Ronander på bloggen som den 24 juli också kommer till Lysekil i sällskap med Nationalteaterns Rockorkester, Dan Hylander och Mikael Rickfors.

Mats har också varit med och drivit Havsbadet i Lysekil så jag tyckte det kunde vara kul att höra hur han tyckte att det skulle bli att komma till Lysekil igen.

IMG_0094

Mats Ronander.

Hur många år blev det i Lysekil och Havsbadet?

– Det var faktiskt jag och Nikke Ström som hittade det stället en vinterdag när vi var i Lysekil. Vi tänkte att detta kanske man kunde göra någon klubb utav. Jag vet inte riktigt hur många år jag var med men det blev nog en åtta till tio år säkert. Det var en fantastisk period. Nikke, jag och Totta när han var i livet spelade mycket ihop och vi var ute och rekade ställen och hamnade i Lysekil. Vi ville göra detta till en musikrestaurang och fick dit en massa olika kända artister. Det var ett mycket skönt place. Det hela började i Strömstad och där hjälpte vi till att servera mat och var också bartenders. Där bildades även ”Varmare än körv”

Har du några roliga minnen du kan dela med dig av?

– Oj, då skulle vi kunna prata i flera timmar. Att ha ett sådant ställe där alla möjliga personer dök upp med allt från Ulf Lundell till Dr.Feelgood och det var så många som tyckte det bara var trevligt att vara där och många stannade gärna några dagar extra och spelade med oss på kvällarna. Det var några lyckliga år.

Hur känns det att komma tillbaka till Lysekil den 24 juli?

– Jo det skall bli underbart att få komma till Lysekil igen. Jag, Rickfors och Dan Hylander är ute på en turné och stannar till i Lysekil i juli. I Lysekil blir det med Nationalteatern men vi kommer också att göra några egna gig på olika ställen i sommar. 

Har du någon kontakt med någon i Lysekil idag från den tiden på Havsbadet?

– Nej jag har ingen kontakt med någon från Lysekil idag, men det kanske dyker upp någon som man lärde känna då och som kanske kommer fram och hälsar.  

Vad får vi höra för låtar i Lysekil?

– Dan, jag och Micke kör våra hits och jag kanske slänger in någon blues någonstans. Vi kommer också att göra lite grejer tillsammans på scenen och det blir musik från den svenska katalogen. Vi håller också på att spela in en ny låt tillsammans som kommer under sommaren.

Vad gör du annars när du inte är ute och spelar?

– jag håller på att spela in en ny platta och kommit ungefär halvvägs. En ny singel med mig och Mauro Scocco finns nu ute på Spotify och den heter ”Solsken efter regn”. Det är nog 10 år sedan jag släppte en svensk platta förutom de samlingsalbumen som släppts.

Vad är det roligaste du gjort? Man kan läsa om att du turnerat med Abba m.m.

– Det är så mycket så det är svårt att peka på något enskilt. Att få spela med sina vänner och Totta och dem var jättekul. Att få åka på turné med Abba när man endast var 25 år var helt fantastiskt och var väldigt spännande. Oftast är det roligare att spela på lite mindre klubbar och få en mer närhet till publiken. Det är nog det som är roligast.

IMG_5819

Jag och Mats när jag träffade honom på Tanumstrand i Grebbestad.

 Tack Mats för att du tog dig tid.

En reaktion till “Idag får ni möta Mats Ronander på min blogg

  1. Christina Kicki Öhrby Lindahl 8 juli, 2014 — 19:07

    Ska bli sååå roligt att se honom i Lysekil igen 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close