Tennisproffset Robin Söderling gästade Lysekil och jag fick en exklusiv intervju med honom.

Det pågår en stor tennisturnering här i Lysekil just nu på Gullmarens CentreCourt med över 100 deltagare i olika klasser. Det är på tennisbanorna ute vid Kyrkevik som tävlingarna håller på till den 2 augusti. Tävlingsledare är Dag Jönsson, Sebastian Jönsson och Leif-Åke Nilsson. Den sistnämnde är en välmeriterad tennisdomare som bl.a. dömde matchen mellan John McEnroe och Anders Järryd i Stockholm Open 1984 där McEnroe fick ett vredesutbrott. Idag den 29 juli fick klubben fint besök av ingen mindre än Robin Söderling som var prisutdelare i de klasser som var färdigspelade. Robin har också tagit fram en egen tennisboll som blivit väldigt populär. Det och lite annat frågade jag Robin om när jag fick en exklusiv intervju.

IMG_0565

Det var en lugn och avslappnad Robin som jag fick tillfället att göra en intervju med. Det första jag frågade om var om det var första gången han var i Lysekil.

-Jag har varit här någon gång tidigare men det är faktiskt första gången jag ser tennisbanorna. Det är riktigt fint här faktiskt.

Han är i Lysekil som prisutdelare och det p.g.a. den tennisbollen han gjort. Jag frågade hur han kom på idén till den?

-Jag har alltid gillat material och varit väldigt intresserad av det. För en del år sedan var det någon som frågade mig vilken boll jag tycker är bäst att spela med och jag kunde inte svara riktigt på det. Rack och senor och sånt visste jag vad som var bäst men bollar var det väl några som var ganska okej. När jag sen blev sjuk och fick lite tid över så började jag fundera på detta och att man kanske kunde ta fram en ny boll. Det måste gå att fixa det. Jag tog kontakt med en fabrik och var där och jobbade ganska mycket ihop med några kompisar och lyckades att ta fram en boll. Det blev en sådan bra boll så de tyckte att den skulle komma ut på marknaden, och efter det har det bara rullat på och växt ganska fort.

IMG_0571

Hur mår du idag?

-Mycket mycket bättre och jag tränar en del men kanske inte riktigt så mycket som jag skulle vilja. Det går sakta sakta framåt och det har blivit mycket bättre.

Vad tror du om framtiden för svensk tennis?

-De senaste åren har det inte varit så bra med det ser ändå bättre ut nu med bl.a. bröderna Ymer och även på tjejsidan finns det även en liten ljusning. Förhoppningsvis har vi några singelspelare på touren om några år. Det är väldigt viktigt dels för intresset för att tennisen skall öka och det var därför jag började spela tennis och jag tror att det är viktigt att ha någon att se upp till och kunna följa och med det är det stor chans att det föder mer framgång inom svensk tennis. Det finns absolut potential men samtidigt är det mycket som skall klaffa när man går från junior till senior.

Vilket är ditt roligaste minne som proffs?

-Oj!, det är många, men de roligaste minnena är nog från början av min karriär för då var allt så nytt och allt var liksom bonus och jag fick spela Stockholm Open för första gången. Jag var i final i Stockholm Open när jag var 19 år och jag förlorade med 7-6 i avgörande set och det var riktigt tråkigt men det var ändå väldigt stort för mig. Det är ett väldigt roligt minne för mig.

IMG_8136

Robin har blivit turneringschef för Stockholm Open och jag frågar vad det innebär?

-En massa jobb, som ”Tournament Director” har jag en mer övergripande roll med prio på att försöka locka så bra spelare som möjligt till tävlingen. Det är svårt men i år ser det bra ut. Det är inte så lätt för Stockholm Open ligger i slutet på året efter stora tävlingen i Asien och innan Paris och Masters. Det är tufft men hittills har det gått bra.

Robin har en stiftelse för att hjälpa sjuka och utsatta barn. Hur kom det sig att du startade den?

-Jag kände att jag ville göra någonting. Den är till för att hjälpa sjuka barn och det var egentligen en egogrej för man mår så bra när man får hjälpa till med något och speciellt då barn som inte mår bra.Vi har gjort lite olika saker som att besöka olika sjukhus och bl.a. Drottning Silvias barn – och ungdomssjukhus. man får perspektiv på tillvaron faktiskt när man varit där. Att med små enkla medel så kan man göra så mycket för barn som blivit drabbade. Man såg att de kom ifrån sitt jobbiga vardagliga liv en stund när man besökte dem. Besöken ger väldigt mycket.

Som sista fråga frågade jag om Robins framtidsplaner.

-Ja, Jag har väl inte direkt så mycket planer direkt. Nu är det mycket med Stockholm Open och det är mycket med bollarna. Jag funderar och har inte helt gett upp planerna om en comeback. Det är lite som ett vägskäl när man funderar på vad man skall göra. Jag bor i Stockholm på heltid och flyttade dit för 2 år sedan från Monte Carlo och trivs jättebra. Det blir enklare när man jobbar med Stockholm Open också att bo i Stockholm.

IMG_0592

Efter intervjun var det prisutdelning på centercourten. Lysekils kommunalråd Mats Karlsson höll tal, och hoppades att få se någon av ungdomarna i någon stor tävling när han tittade på någon tennisturnering på Tv:n i framtiden. Han var mycket imponerad av spelat han såg. Prisutdelare var Robin Söderling. Här kommer lite bilder från en fin eftermiddag på Gullmarens CentreCourt i Lysekil. Stort tack till Dag Jönsson och Robin Söderling. Även ett tack till min dotter Frida som var med och tog bilder.

IMG_0596
IMG_0609

Den legendariske tennisdomaren Leif-Åke Nilsson.

IMG_0618
IMG_0668

 Pristagarna.

IMG_8205

Robin Söderling, Dag Jönsson och Mats Karlsson.

IMG_8284
IMG_8375
IMG_0700
IMG_0827

Robin med tavlan han fick av Gullmarens CentreCourt.

Fantastiskt kul att se att det går så bra för Lysekil och tennisverksamheten.

En reaktion till “Tennisproffset Robin Söderling gästade Lysekil och jag fick en exklusiv intervju med honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close