jultraditionen med de fina ljusslingorna på huset och i trädgården fortsätter hos familjen meijer på nyponvägen här i Lysekil

Julen är en tradition som många håller på och det gör även familjen Meijer på Nyponvägen här i Lysekil. De fyller huset med tomtar och på utsidan av huset är det fullt med ljusslingor och det är så fint.


Många som kommer och tittar

När jag besöker Carina och Tommy så ligger snön så vackert på backen och det gör att det blir lite extra julstämning. Jag frågar om det är många som stannar till utanför huset och tittar? Carina och Tommy berättar att det är jättemånga som stannar på utsidan av huset och tittar.

Carina fortsätter och säger; ”härom morgonen var det en förskola som stannade en lång stund på utsidan” och under den tiden jag är där så är det flera som går förbi och tar foton på huset.

Tommy och Carina i deras trädgård.

Har över 600 tomtar

Carina sköter tomtarna inomhus och Tommy pysslar med ljusslingorna på utsidan. I år har det inte direkt blivit några nya tomtar. Lite ljusslingor har de kompletterat med, för det får alltid bytas ut ett antal varje år på grund av blåst och fukt, berättar Tommy. I slutet på oktober varje år så börjar Tommy med att sätta upp ljusslingorna för att vara klar i tid.

Tommy och Carina bland deras tomtar i vardagsrummet.

Här har Tommy lagt in ljusslinga i en krans som pryder väggen så vackert. Allt började i mindre skala en gång i tiden på Nygatan här i Lysekil. När de sedan flyttade till Nyponvägen 2004 så började de i större skala. Stort tack Carina och Tommy för att jag varje år får besöka er, det är så fantastiskt att få se detta. God Jul & Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close