Malin Lundberg med butiken Mallowskis har flyttat in i nya lokaler på Kungsgatan 15b här i Lysekil

I slutet av maj 2021 så öppnade Malin Lundberg upp sin inredningsbutik Mallowskis på Kungsgatan här i Lysekil. Malin berättar att det varit jättekul och sommaren gick bra. Men i augusti fick hon flytta ut från sina lokaler och har nu öppnat upp högst upp på Kungsgatan här i Lysekil.


Jag träffade Malin i hennes nya lokal högst upp på Kungsgatan här i Lysekil där Sjösäcken låg tidigare och som drevs av Felix Norberg. Malin öppnade upp sin butik i november förra året efter att hon renoverat lokalen. Trots tuffa år för Malin med sjukdom så är hon är en riktig kämpe och riktig glädjespridare.

Malin Lundberg

Fick byta lokal efter sommaren

Sen gick sommaren och du fick byta lokal för att din hyrperiod var slut och du kunde inte förlänga för att någon annan hade redan hyrt lokalen efter dig. Hur tänkte du då för jag förstår att du ville stanna kvar i Lysekil?

– Sommaren gick jättebra och jag hade fått en kundkrets här och jag gillar verkligen Lysekil, så jag kände att jag ville stanna kvar. Jag kände även att det passade mig att vara min egen och den arbetsformen ville jag gärna fortsätta med. 


– Lokalen som jag är i nu, den kom jag på att den fanns då det blev panik för att hinna att flytta ut allt från den andra butiken. Jag bad att få titta på lokalen då jag visste att den stod tom. Efter att ha tittat på den så beslutade jag mig för att ta den.

Jag bara älskar denna lokal med trappan upp till andra våningen och de stora fönsterna ut mot gatan. Om jag fick välja vart jag skulle vilja vara i Lysekil så är det faktiskt i denna lokal jag är i nu.När öppnade du upp i nya lokalen?

– Jag fick nyckeln i slutet av augusti och sedan började vi renovera. Jag minns att jag sa till alla att jag öppnar nog upp i slutet på september eller något liknande säger Malin och skrattar.

Fast jag var klar med lokalen i slutet av november förra året. I slutet av november öppnade jag upp Mallowskis igen i nya lokaler.

Det har varit jättekul att renovera och det känns som vi fått en jättefin sammanhållning då min svärfamilj hjälpt till jättemycket och min familj från Gävle har varit här och hjälpt till. Sen så har även min morfar som är från Månkarbo varit här och hjälpt till. Han stannade två veckor i Lysekil för att hjälpa mig och Erik när vi renoverade och det var fantastiskt kul.Nu har du öppnat här, men håller fortfarande på att göra i ordning lokalen och nu på ovanvåningen. Det har blivit så mysigt. Hur ser dina öppettider ut nu?

– Man får ha lite koll via mina sociala medier som Instagram och Facebook. Just nu laddar jag upp inför sommaren och har öppet lite då och då. Men till sommaren kommer jag att ha vanliga öppettider.

Samtidigt så säljer jag saker både via Facebook och Instagram, så där kan man också följa mig.När vi träffades sist så hade du en dröm om en gård, hur går tankarna om den?

– Den är i allrahögsta grad levande, fast en bit bort kan man nog säga. Man får börja någonstans och sen får man se vart man hamnar.Grundtanken Malin har är att när man kommer in till henne så skall man inte känna att man kommer in i en butik, utan man skall känna att man vill vara där och känna sig hemma. Alla skall känna sig välkomna. Malin avslutar med att säga; ”det skall vara lite som en upplevelse att besöka Mallowskis på Kungsgatan 15 B i Lysekil”.

Här kan du följa Malin och hennes butik Mallowskis på Facebook och Instagram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close