Eva-Lena Lindqvist släpper sin nya bok ”Fragment av anhörigskap”

Eva-Lena Lindqvist är aktuell med sin fjärde bok, ”Fragment av anhörigskap”. Fragment av anhörigskap” riktar sig till dig som är anhörig. Den riktar sig också till dig som möter anhöriga i ditt arbete, exempelvis inom skola, sjukvård, socialtjänst, polismyndighet och religiösa samfund.

I boken berörs anhörigskap vid funktionsnedsättning, missbruk, psykisk ohälsa och demenssjukdom. Det finns både likheter och skillnader i dessa olika anhörigskap. Boken ger fragment av anhörigskap och utger sig inte för att förmedla hela bilden av att vara anhörig. Boken ”Fragment av anhörigskap” ingår genren fackböcker och utbildning. Detta är fjärde boken som Eva-Lena släpper.

Eva-Lena Lindqvist med sina fyra böckerNär Eva-Lena Lindqvist läste till sjuksköterska så fick hon ett sommarjobb på Lysekils sjukhus och detta gjorde att hon hamnade i Lysekil. Eva-Lena som från början kommer från Gånghester som är en tätort i Borås kommun.

Hur startade intresset för att skriva böcker?

– Jag har alltid älskat att läsa och skriva. Jag gick in den berömda väggen som många gör när jag jobbade som sjuksköterska och just där efter ett samtal så fick jag frågan om vad jag skulle vilja göra. Jag svarade att jag skulle vilja skriva och personen svarade; ”gör det då”. Jag gick hem och började att skriva. Det blev hela två färdiga manus som jag inte skickat i väg. Men det hjälpte mig på vägen.

Jobbar du som sjuksköterska idag?

– Nej, idag jobbar jag som lärare. Jag har jobbat inom vård och omsorgsutbildning på både gymnasiet och vuxenutbildningen. Idag är jag på vuxenutbildning här i Lysekil. 2013 var jag färdig yrkeslärare efter att jag läst under några år.


Hur kom det sig att det blev en första bok?

Som lärare träffar man olika representerar för olika läromedelsföretag, och där ställde jag frågan hur jag skulle göra om jag skulle vilja skriva en bok.

Jag fick en kontakt och utefter vårt samtal fick jag skriva ett synopsis, en grovplanering kan man säga. Vidare fick jag i uppgift att skriva tre kapitel och det tog givetvis ett tag innan dessa var klara. Men när de fått manuset så nappade de och 2015 släpptes min första bok ”Vård och omsorg vid demenssjukdom” som läromedel via Gleerups förlag.

Efter det så blev det två böcker till på Gleerups, vad heter de?

– 2016 kom ”Äldres hälsa och livskvalitet” och 2021 kom ”Gerontologi och geriatrik”.


Nu har du släppt den fjärde boken som heter ”Fragment av anhörigskap”. Kan du berätta mer om den?

– Den kom nu i mars och den har jag gett ut på Whip Media. Man glömmer ibland att barn kan vara anhöriga. Det finns barn som växer upp i missbruk i hemmet eller där man har ett syskon som har någon funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa. Även vid demenssjukdom där de som blivit demenssjuka i en tidig ålder oftast har barn hemma.

Med anhörig så tänker man kanske oftast att det är en äldre fru eller en man till någon. Men det kan också vara unga som drabbas av detta som anhörig.

För er som vill köpa Eva-Lenas nya bok så kan ni antingen göra detta på Lysekils Bokhandel, där hon även kommer att sitta och signera boken den 22 april. Den går även att beställa på  https://shop.whipmedia.se/produkt/fragment-av-anhorigskap/

https://forfattarformedling.se/forfattare/eva-lena-lindqvist/ kan du läsa mer om Eva-Lena Lindqvist.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close