Pernilla Block berättar om första tiden i Robinson

Nu har det gått en månad sedan årets Robinsontävling startade. Pernilla Block från Skaftö är fortfarande kvar i Robinson och har sluppit Gränslandet. När vi träffas så har avsnitt 22 släppts och i det avsnittet så löstes de gamla lagen upp och två nya lag av Nord och Syd bildades.


Berätta hur var känslan från början när allt startade?

– Jo, men känslan när man kliver av på ön och inser att man på riktigt är med i Robinson är en sådan häftig känsla. Allt är liksom så genomtänkt, från tävlingar och hela produktionen.

Dels att komma till platsen där vi skulle sova och bygga hyddan. Gjorde vi inte det så blev det inget. Det finns liksom ingenting utan man står där och det är verkligen så som det ser ut som när det sänds på tv.

Får ni ingen mat? 

– Nej, vi får ingenting förutom vatten. Det finns det hur mycket som helst av. Jag har läst en del inlägg där det ställs frågan om varför vi inte letar mat. Det är så enkelt att det finns ingen mat på ön förutom kokosnötter och fisken eller krabborna som finns i vattnet.

Om vi skulle hitta något så måste vi fråga produktionen om det är ätbart, annars blir det som när Marcus hittade rötterna som han trodde var ätbara. Förstå hur det hade varit om hela deras lag hade ätit det där.

Det är väldigt hårt styrt, man får inte gå hur långt man vill. Men ibland så gjorde man lite småutflykter i alla fall.

Är det kameramän med hela tiden?

– Ja, vi har kameror från 07:00-19:00. Vi hade alltid minst två team på ön. En som sitter och synkar och en som filmar det dagliga. Oftast var det tre personer som jobbade med oss. Vi är påpassade hela tiden så man inser hur mycket film det finns på oss alla som var med.

När det är synkar så får man prata om allt som har hänt. Synkarna gjorde vi ute vid palmerna och den lilla hyddan man ser ibland, man kan säga att det är som ett litet biktbås. Skulle man vilja prata av sig eller om man kände sig orolig så kunde man gå dit och prata.

Ni har inte vunnit så många tävlingar hittills, tog det på krafterna?

– Nej, jag tror att vi äldre inte tog det så hårt i de tävlingarna vi förlorat. Det var som att man valde sina strider för att orka med det.

Jag tror att det hade varit värre om det unga laget hade förlorat, för det är nog mer tävlingsinriktade för de är i den tiden i livet. Jag var inte så hungrig, så för mig gjorde det inget att vi inte fick någon mat.

Alla dessa pakter som, det måste vara besvärligt eller?

– Ja, det är ju så. Man tycker kanske att hur kan någon säga så där och hur kan man gå bakom ryggen på någon. Men det är ett spel och alla vill ju vinna de 500 000 kronorna. Det vore konstigt om du bara gick runt och var snäll och aldrig stack någon i ryggen, då kommer du ingenstans.

Det går inte heller att vara den vanliga som du är hemma. Vi sa flera gånger till varandra innan tävlingen att kom ihåg att detta är ett spel att det som händer på ön det skulle aldrig hända i vanliga livet och det stämmer helt ut.

Pakterna uppstår oftast dagarna innan det är öråd. Innan det är det lite som en smekmånad även om man kanske hade det i tankarna.

Jag kan tänka mig att folk är lite oroliga nu när synkarna kommer upp och vad folk har sagt. Jag tycker att än så länge har det varit ganska snällt.

Du blev skadad i en av tävlingarna vad hände?

– Det gjorde verkligen ont. Jag skulle vrida mig i tävlingen men foten blev kvar i sanden och jag vred knät. Jag sa till Erik att hade jag känt att skadan blivit värre så hade jag hoppat av Robinson, för det finns även ett liv efter Robinson. Fast jag är väldigt envis (Pernilla lägger av ett asgarv) men man får inte vara dumdristig. Jag har inga men efter skadan och repade mig ganska fort.

Fanns det läkare på plats?

– Det finns hela tiden ett läkarteam på plats, och vi blir alltid kollade på morgonen och kvällen så att alla mår bra. Detsamma före och efter tävlingar så kollar de oss. Vi hade Doktor Karin som är med i Fråga Doktorn på SVT. Hon var jättetrevlig och mån om oss.

Du fick en blodshämnd, hur kändes det?

– Jag förväntade nog mig att jag skulle få den. När man sitter på örådet så hoppas man verkligen på en blodshämnd i stället för en duell.

Blir det många omtagningar?

– Visst, det kan det bli det. När man till exempel gick till tävlingarna så hände det att det blev omtagningar. Efter ett tag blir du så van vid kameran så du tänker inte på det.

Nu blev det nya lag idag i avsnitt 22 när vi träffades, hur kändes det?

– Det är roligt när det händer något. Man vill gärna att det skall hända något hela tiden. Jag saknade detta med att lära känna de yngre i det andra laget och man blir en helt annan grupp när man fick vara i olika åldrar. Det är först nu vi får veta vad som hänt på den andra stranden under veckorna som gått.


Något du vill tillägga?

– Jag säger som jag sa sist till dig Glenn, att har man funderat på att söka till Robinson så tveka inte gör det. Det är en sjukt rolig upplevelse. Det blir en spännande fortsättning med Robinson och Pernilla Block från Skaftö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close