Kryssningsfartyget M/S Marinas ankomst till Lysekil 13 juni

Då var det dags för det som många väntat på, besöket av kryssningsfartyget M/S Marina. Jag var inbjuden att fotografera och fick den stora äran att åka ut med L.Laurins bogserbåt Harry. 06:45 bar det iväg för att möta upp M/S Marina. Fartyget var inte bara stort utan det var gigantiskt när det kom och lotsades in in i Lysekil hamn av två lotsar från Lysekil som gick ombord i Oslo. M/S Marina är det största fartyget som angjort hamnen i Lysekil. Fartyget lade till vid kajplats Grötö Rev.

IMG_0860
IMG_0908

Lysekils Kommun och Lysekils hamn har under flera års tid i samarbete med ”Maersk Broker Agency” försökt att göra Lysekil till en intressant destination och jobbat på att få hit kryssningsfartyg till vår vackra stad. Nu har de lyckats och det är bara att hoppas att fler fartyg av denna storlek kommer till Lysekil. M/S marina har cirka 1250 personer som reser med detta fartyg plus en besättning på cirka 800 personer ombord. Rederiet ”Oceania Cruises” är de som äger Marina. Hon är byggd 2011.

IMG_0946

IMG_1005

IMG_1021

IMG_1037

IMG_1210

IMG_1237

Starten på resan var i London den 7 juni under resans gång har hon besökt Brygge, Amsterdam, Hamburg och Oslo. Slutdestinationen är Köpenhamn. M/S Marina är cirka 239 meter lång och 32 meter bred.

IMG_1385
IMG_1438
IMG_1466
IMG_1736
IMG_1808
IMG_1862
IMG_1914
IMG_1928
IMG_1947
IMG_1953
IMG_2141
IMG_2209

Åkte ut till Grötö och fortsatte med fotograferingen. Där var det säkerhetskontroll innan man fick komma in på området. Att stå alldeles bredvid fartyget vid kajen är som att titta upp på ett höghus. Jag var också inbjuden att få gå ombord och det var fantastiskt kul och en stor ära.

IMG_1181
Turistbyrån hade folk på kajen som lämnade information om Lysekil till alla passagerarna.
IMG_2245
IMG_1132

IMG_1138
IMG_1182
City-Tuffen körde passagerare och det märktes att det var populärt.
IMG_1220
Peter Eriksson och Anton Forsberg från ”Maersk Broker Agency” inväntar en delegation från Lysekil kommun som skall gå ombord och hälsa på kaptenen och andra på fartyget.
IMG_1236
IMG_1245
IMG_2277

 

IMG_1267
IMG_2282
IMG_1276

Jag var tvungen att lämna båten efter bara några minuter för min dotter tog sin examen men jag är fantastiskt glad att jag hann att ta några bilder och att jag fick komma ombord på detta underbart fina fartyg. Stort tack till Peter Eriksson på ”Maersk Broker Agency”, ”Lysekil Turism”, ”Lysekils hamn”, ”Lysekils kommun”, ”M/S Marina” och till bogserbåten ”Harry” för en underbar tur denna morgonen. Kanske jag glömt någon men det blev en fantastisk dag! Ni som jobbat med detta har gjort ett fantastiskt jobb och hoppas verkligen att detta kan bli ett återkommande inslag. Som avslutning på denna fantastiska dag så kommer det lite bilder från när M/S Marina lämnar Lysekil och åker vidare till Köpenhamn.

IMG_2421
IMG_2440
Kustbevakningen kommer ut nästan samtidigt som M/S Marina.
IMG_2529
IMG_2595
IMG_2606

IMG_2626
IMG_2856

IMG_2905

The End! 

7 reaktioner till “Kryssningsfartyget M/S Marinas ankomst till Lysekil 13 juni

  1. Tack Glenn ”Glicko” för underbara foton och text! Bra jobbat! Med vänlig hälsning Hillevi

  2. Hej Glenn, väldigt fin bildserie! Jag skrev ut bilden där man bara ser fören på Marina med Lysekil i bakgrund och lämnade till 1:e pursern. Den åkte upp på väggen direkt 🙂 med kommentaren ”bara en”…

  3. Jättetrevlig läsning och härliga bilder. Kul att du fick tillfälle att dokumentera på nära håll.

    1. Ja det var en underbar dag. Tack Margaretha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close