Idag får ni möta underhållaren Grisnils på min blogg som fått mig och många andra att skratta så att tårarna rinner

Idag får ni träffa en underhållare på bloggen och det är inte vilken underhållare som helst. Det är Grisnils eller Stellan Olofsson som han heter i verkligheten. Jag har sett Grisnils ett antal gånger både här i Lysekil men också Uddevalla och det är lika roligt varje gång. Man skrattar så man gråter och det är glädjetårar kan jag berätta. Stellan var i Lysekil och uppträdde så jag slog en signal och hörde om han hade tid för en intervju.

IMG_0850

Stellan Olofsson är född 1957 i Säffle. Det var i Säffle han växte upp och han fick sin första gitarr när han var 7 år. Den fick han av sin farbror och gitarren hette ”Lucky Seven” och var nästan omöjlig att spela på för den var böjd som en pilbåge berättar Stellan och skrattar. Någon musikskola blev det inte för Stellan utan han är helt självlärd från grunden. Basgitarr är också något han testat på och gillar. Stellan gick grundskolan i Säffle och sedan blev det El & Tele i 2 år på fackskola.

Första bandet

De första banden Stellan spelade med var ”Bengt-Oves” och ”Fredriks”. Lite senare bildar Stellan även en egen orkester som hette ”Stellans”. Vid 25-års ålder flyttar Stellan till Sunne och lämnar orkestern och då byter orkestern namn till ”Torgny Melins”. Torgny Melins finns inte kvar idag berättar Stellan. När Stellan flyttade till Sunne började han spela country i bandet ”Country Saloon Band” från Arvika. Det var en mycket rolig tid. Det blev också spelningar i lite olika konstellationer på mindre spelningar. The Cadillac Band har Stellan också spelat med och det var också väldigt roligt tillägger han.

Börjar spela solo

1982 börjar han på heltid som trubadur. Stellan berättar att han hade suttit hemma och spelat och kände väl att det var dags att pröva sina vingar som soloartist. Ungefär 15 år senare började Stellan uppträda under namnet Grisnils. Namnet fick han när han spelade med bandet Roywills och detta var faktiskt innan han flyttade till Sunne. De åkte i sin turnébuss och en av killarna gav Stellan namnet Grisnils. Stellan berättar också att han samlade på smågrisar och det gjorde väl sitt till.

Har spelat på de flesta ställena i mellansverige

Stellan har spelat på väldigt många olika ställen igenom åren. Han har även varit i Norrland och uppträtt och då blir det flyg dit berättar han. Stockholm har det också blivit och även spelningar i Norge. Norskarna förstår svenskan mycket bättre än vad vissa svenskar gör berättar Stellan. Historierna Stellan berättar mellan låtarna har han hört från andra som berättat dem från honom.

Det är idag väldigt svårt att hitta nya bra historier, oftast bygger en historia på samma sak men byter skepnad då och då. De bästa historierna är de som är buskis tycker Stellan, det skall inte vara för fräckt utan en kul och idiotisk grej.

IMG_0866

Strävar för att överleva

Stellan gör ett antal spelningar per år och strävar inte efter guld utan att överleva på sin underhållning. Det händer väldigt ofta att han även kör lite av sina egna låtar när han uppträder.

Det har blivit några skivor under de år Stellan uppträtt. På sin fritid gör han inte så mycket men han gillar att laga mat för det ser jag när han skriver på sin Facebooksida. Stellan berättar att han tycker det är jättekul att laga mat. Strimlad biff med purjolök, bambuskott och ris till är en favorit som han gärna lagar till någon kväll. Vätternkräftor är också en specialitet som han gillar.


En av de roligaste spelningarna

Vi kommer in och pratar om olika spelningar och en av de roligaste spelningarna Stellan har gjort var i Västervik 2011 och ”UnderBar Himmel” det var massor med publik och härligt väder. Det har blivit 2 vinylplattor med Stellans orkester, 2 vinyl med Stellan där han sjunger country, 1 cd med Stellan när han sjunger country och det var 1993 som den sista kom så det är ett tag sedan. Han har också gjort någon liveinspelning med Grisnils som cirkulerat på nätet.

Stellan har varit flera gånger i Lysekil och det var ett tag sedan han var här förutom när jag träffar honom innan han uppträder på Cafés Kungsgatans Bakgård för en firma. Han gillar verkligen Lysekil och har spelat flera gånger på Hotel Lysekil och även andra ställen här.

Gillar Lysekil

Han gillar Lysekil men säger att det är lite för trångt för sin smak och skrattar. Det var ungefär som när han var och spelade i Visby det går inte att ta med sig bilen in för det går inte att vända på något ställe.

Där lämnar jag Bakgården i Lysekil men jag kan lova att det skrattades gott på firmafesten som Stellan spelade på. Tack Stellan för att du tog dig tid att prata med mig. Ni som vill läsa mer om Stellan kan göra det på Stellans hemsida och Facebooksida.

https://www.facebook.com/pages/Grisnils/119183201526287?fref=ts

En reaktion till “Idag får ni möta underhållaren Grisnils på min blogg som fått mig och många andra att skratta så att tårarna rinner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close